Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

IMT Smile hrali v Bratislave podľa želania fanúšikov

Ivan Tasler Foto: TASR/Martin Baumann

Vypredaný Ateliér Babylon sa k Ivanovi Táslerovi pripojil už pri prvých slovách úvodnej piesne Opri sa o mňa z albumu Nech sa páči (2000).

Bratislava 9. marca (TASR) – Známa prešovská skupina IMT Smile odohrala v piatok večer (8.3.) v bratislavskom Ateliéri Babylon ojedinelý koncert. Playlist totiž zostavili v internetovom hlasovaní fanúšikovia na webovej stránke kapely a poslucháči Rádia Expres. A vyberať mali z čoho, kapela má do dnešných dní na svojom konte deväť vydaných štúdiových albumov. Rovnaký set odohrá skupina 13. marca v Banskej Bystrici (Ministry of Fun) a 14. marca v Prahe (Palác Akropolis).

Vypredaný Ateliér Babylon sa k Ivanovi Táslerovi pripojil už pri prvých slovách úvodnej piesne Opri sa o mňa z albumu Nech sa páči (2000). Ďalšími boli Duch človeka z prvého albumu Klik-klak, My dvaja a Viac z najnovšieho albumu Rodina, Úsmev a čaj z albumu Exotika (2004) a Spravodlivosť z albumu 2010 Odysea Dva live (2010), Veľa lásky z albumu Rodina, Vrany z debutovej platne Klik-klak (1998) a Oko v reggae štýle, ktorú nájdeme na albume Rodina. V druhej časti koncertu, keď hlasivky fanúšikov neoslabli, pridali Tásler a spol. piesne Bez podmienky, Milostná symfónia, Nepoznám, Exotika a Ľudia nie sú zlí. IMT Smile nie sú výnimkou a tak na pódium sa aj oni vrátili s prídavkom, ktorý zakončil hit Bozk z albumu 2010: Odysea Dva. Popri výbornej atmosfére si kapela šplhla aj u diváčok, keď pri vstupe každá z nich pri príležitosti sviatku žien dostala tulipán.


Ivan Tasler
Foto: TASR/Martin Baumann

Špeciálny koncert, kde zoznam piesni vyberali fanúšikovia


"Bol to špeciálny koncert, keď zostavu pesničiek určili fanúšikovia. Priznám sa ale, že radšej si zostavu skladieb robím sám, aby mali správnu dramaturgiu. Ľudia majú svoje obľúbené skladby, majú svoju predstavu o ich výbere. Priznám sa, že na tomto koncerte bolo niekedy ťažké dať to správne poradie, aby pasovali za sebou. Dnes sme dali aj piesne, ktoré na koncertoch nehrávame a hľadal som im miesto, kde ich v playliste zaradiť. Ale napriek mojim obavám koncert dopadol dobre, niečo nové sme opäť skúsili, zahrali iné piesne a mám taký pocit, že toto fanúšikovia ocenili najviac," povedal pre TASR krátko po koncerte líder kapely Ivan Tásler.

Ivan Tásler spolu so starším bratom Mirom začínali v skupine Ruka, z ktorej sa potom v roku 1996 sformovala skupina IMT Smile. Písmena IMT v názve sú skratkou mien Ivan a Miro Tásler. V roku 1998 vydali prvý album Klik-klak, z ktorého sa hitmi stali piesne Nepoznám, Možno si ma pomýliš či Nedá sa ujsť. Spievala na ňom aj Katka Knechtová, ktorá bola v začiatku členkou skupiny. V roku 1999 vydali druhý album Valec, z neho sú známe skladby Ľudia nie sú zlí a Veselá pesnička. V roku 2000 vyšiel tretí album Nech sa páči s hitmi Tajné milovanie, Opri sa o mňa, Vyvedený z miery. V roku 2001 vydal Ivan Tásler sólový album Tásler, v roku 2003 vyšiel ich štvrtý štúdiový album IMT Smile s piesňami Vadí-Nevadí, Nič nie je isté či Kým stúpa dym. Už rok nato vydali ďalší, v poradí piaty album Exotica z ktorého sú známe piesne Kapela a Úsmev a čaj. V roku 2005 vydali kompiláciu hitov Diamant, v roku 2006 vychádza šiesty štúdiový album Niečo s nami je (Niekto ako kráľ, Patrí len nám).

Atmosféru na koncertoch skupiny dokumentuje album IMT Smile Live, ktorý vydali v roku 2007. Siedmy štúdiový album Hlava má sedem otvorov vyšiel 19. mája 2008, hitom z neho je skladba Mám krásny sen. Kompilácia najväčších hitov pod názvom Best Of IMT Smile vyšla 4. mája 2009 vo forme limitovanej edície. V marci 2010 vydali ôsmy štúdiový album 2010 Odysea Dva, prvým singlom z neho bola pieseň Bozk. V novembri 2010 pridali k nemu koncertný album 2010 Odyssea Live a v apríli 2012 vydali deviatu štúdiovku s názvom Rodina.