Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

IMT Smile sa v Inchebe lúčili s letom

Ivan Tásler, frontman skupiny IMT Smile Foto: TASR/Lukáš Furcoň

Formácia okolo bratov Táslerovcov prežíva veľmi príjemné a k tomu aj úspešné obdobie, pozitívnu energiu z pódia snáď cítil každý v hľadisku arény.

Bratislava 30. Septembra (TASR) - Elegantnou rozlúčkou s letom bol sobotňajší koncert (29.9.) popredných domácich skupín v bratislavskej Incheba Aréne na podujatí Narodeniny Jacka Danielsa.

Zaplnená aréna dostala možnosť vyskúšať si znalosti slovenských pesničiek, skúšajúcimi boli známi interpreti Katka Knechtová, skupiny Le Payaco, Hex a IMT Smile. Aby to nebolo iba o hudbe, moderátorsky mikrofón mal v ruke Michal Hudák, v programe vystúpil aj známi slovenskí herci Maroš Kramár, Peter Šimun, Jozef Vajda, Ady Hajdu, Lukáš Latinák či Juraj Kemka.

Skupina Hex ponúkla výber zo známych songov, nechýbali Maťo a Linda, Nikdy nebolo lepšie, Život, Letná láska či hit V piatok v podvečer. Hexáci svoj hodinový set ešte vylepšili prizvaním hostí, a tak spolu s Laskym zo skupiny Para zaznel hit Should I Stay Or Should I Go londýnskej skupiny Clash z roku 1972, so Šarkanom zo skupiny Žena z lesoparku pridali hit Don't Look Back In Angel skupiny Oasis z roku 1996.

"Mali sme veľmi príjemné leto, absolvovali sme množstvo koncertov. Je neskutočné, že po toľkých rokoch majú ľudia radi našu kapelu. Teší nás, že si s nami spievali pesničky aj mladí ľudia, ktorí majú menej rokov ako naša kapela. Zrejme to bude tým, že tie pesničky sú nadčasové. Dáme si krátky oddych po lete, záver roka budeme opäť na koncertných pódiách," uviedol po vystúpení pre TASR basový gitarista a hovorca skupiny Tomáš Yxo Dohňanský.

Kotol Incheby sa dostal do varu pri vystúpení skupiny IMT Smile. Táto formácia okolo bratov Táslerovcov prežíva veľmi príjemné a k tomu aj úspešné obdobie, pozitívnu energiu z pódia snáď cítil každý v hľadisku arény. Opri sa o mňa, Duch človeka, Nedá sa ujsť, Veľa lásky či Viac sú pesničky, ktoré už zľudoveli, spievali všetci, aj tí, čo si mysleli, že to nedokážu.

O to väčšia bola odozva, keď Ivan Tásler pozval na pódium Katku Knechtovú. Spolu zaspievali pieseň Vŕba, ktorú Ivan zaradil na najnovší album kapely s názvom Rodina, k tomu dva hity Nepoznám a Ráno z debutového albumu skupiny Klik-klak. To bola členkou skupiny aj Katka Knechtová. Ani sa nechce veriť, že je tomu už pätnásť rokov, čo spevácky tandem Knechtová – Tásler nahrali debutový album Klik-klak skupiny IMT Smile.

"Podstatné je, aby sme si dobre odviedli svoju prácu. A verím, že to platí aj pre dnešný koncert. Skvelá a silná nálada, mali sme ju my na pódiu a verím že aj ľudia v hľadisku. Naše leto bolo festivalové, piatky a soboty na koncertoch. Popri tom sa ja osobne venoval aj práci v štúdiu. Na november chystáme vydanie CD Boxu s našimi nahrávkami, bude obsahovať trinásť albumov kapely vrátane live albumov, môjho sólového albumu a bonusového disku," povedal pre TASR líder kapely Ivan Tásler.