Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Herec Ján Dobrík si hosťovanie v muzikáli The Bodyguard užíva

Na archívnej snímke vľavo Ján Dobrík. Foto: TASR Erika Ďurčová

Herec, ktorý v postave osobného strážcu Franka Farmera alternuje člena hereckého súboru DNS Pavla Plevčíka, sa objavuje v muzikáli prvýkrát. Dobrík priznáva, že nie je muzikálne podkutý.

Bratislava 4. mája (TASR) - Divadlo Nová scéna (DNS) chystá premiéru svetového muzikálu The Bodyguard. V predstavení, ktoré pripomenie kultový filmový príbeh slávnej speváčky a jej osobného strážcu, sa divákom predstaví aj hosťujúci herec Ján Dobrík, člen Slovenského komorného divadla v Martine.

"Je to jeden z mála, ak nie jediný muzikál na svete, kde hlavná mužská postava nezaspieva, alebo nezaspieva tak, ako sa to v muzikáli očakáva," zdôvodňuje Dobrík svoje rozhodnutie účinkovať v hudobno-tanečnej šou v réžii Patrika Vyskočila a dramaturgii Dávida Hartla. Dlhoročný člen Mestského divadla v Žiline poznamenal, že svoje "áno" povedal Novej scéne a tvorcom muzikálu s hitmi americkej speváčky Whitney Houston aj preto, že v čase pandémie sedel dva roky doma. "Ja si to tu užívam, cítim sa dobre," povedal Dobrík pred premiérou, ktorá sa uskutoční 5. a 6. mája.

Herec, ktorý v postave osobného strážcu Franka Farmera alternuje člena hereckého súboru DNS Pavla Plevčíka, sa objavuje v muzikáli prvýkrát. Dobrík priznáva, že nie je "muzikálne podkutý". "Hoci muzikál so sebou prináša spev, tanec a live kapelu na javisku, pre mňa ako činoherca stále ostáva dôležitý charakter postavy, vzťahy a temporytmus. Takže v konečnom dôsledku bola pre mňa práca na postave Franka Farmera rovnaká ako v iných divadlách či predstaveniach," vysvetľuje s tým, že novinkou pre neho bola herecká alternácia. "Som nesmierne rád, že som na tejto postave mohol robiť práve s Palim Plevčíkom. Dovolím si tvrdiť, že sa z nás stali nielen prajní kolegovia, ale aj priatelia," uzavrel Dobrík.

V hlavnej postave Rachel Marronovej sa divákom predstavia v alternáciách Mirka Gális Partlová, hosťujúca Mamba Dasha a Lenka Machciníková.

Divadelný muzikál The Bodyguard mal premiéru 6. novembra 2012 v Adelphi Theater v londýnskom West Ende, 20 rokov po premiére slávneho rovnomenného filmu s Whitney Houston a Kevinom Costnerom v hlavných úlohách. Práve v roku 2012, keď v Londýne prebiehali prípravy na prvé uvedenie divadelnej adaptácie filmu, speváčka Whitney Houston tragicky zomrela.