Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

J. Valčuha koncertne uvedie 2. dejstvo Wagnerovho Tristana a Izoldy

Na archívnej snímke z 12. júna 2013 budova Slovenskej filharmónie. Foto: TASR - Michal Svítok

Sólistami večerov budú Maida Hundeling, soprán, Norbert Ernst, tenor, Ester Pavlů, mezzosoprán, a Peter Mikuláš, bas.

Bratislava 8. marca (TASR) - V Slovenskej filharmónii (SF) zaznie vo štvrtok a v piatok 9. a 10. marca koncertné uvedenie 2. dejstva Wagnerovej opery Tristan a Izolda v naštudovaní dirigenta svetového renomé Juraja Valčuhu. Sólistami večerov budú Maida Hundeling, soprán, Norbert Ernst, tenor, Ester Pavlů, mezzosoprán, a Peter Mikuláš, bas. TASR o tom informovala Martina Tolstova, tlačová tajomníčka SF.

Spresnila, že Valčuha sa do SF vracia po pomerne krátkom čase. V bratislavskej Redute hosťoval vlani na jeseň na 57. ročníku Bratislavských hudobných slávností (BHS) s talianskym orchestrom Národnej akadémie Santa Cecilia z Ríma. "Koncertným uvedením 2. dejstva Wagnerovho Tristana a Izoldy nadviaže na rok 2018, keď podobne počas medzinárodného hudobného festivalu BHS koncertne uviedol 1. dejstvo Wagnerovej opery Valkýra," pripomína filharmónia.

Mileneckú dvojicu v nesmrteľnom príbehu nenaplnenej lásky medzi rytierom Tristanom a írskou princeznou Izoldou stvárni v SF nemecká sopranistka Hundeling a rakúsky tenorista Ernst.