Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Jan Litecký – Šveda a jeho spoluhráči vydávajú album

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Andrej Galica

Album vychádza na značke Pavian Records.

Bratislava 20. augusta (TASR) – Jan Litecký – Šveda a jeho spoluhráči vydávajú album, ktorému dali názov Veteráni zo Salon Doré. Predstavia ho v pondelok 23. augusta v priestoroch Letnej čitárne U Červeného raka na Michalskej ulici v Bratislave.

CD prináša celkom desať skladieb z ich bohatého repertoáru. Že bolo z čoho vyberať, niet pochýb, skupina Veteráni zo Salon Doré koncertuje už od roku 2005 a svojím majstrovsky interpretovaným akustickým blues prináša radosť v malých kluboch i veľkých festivaloch nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Srdcom a hnacím motorom tohto - ako sami hovoria – príležitostného vokálno-inštrumentálneho zoskupenia je nestor slovenskej bluesovej scény Ján Litecký - Šveda. Spoluzakladateľ a dlhoročný prezident Slovenskej bluesovej spločnosti, sólový interprét i protagonista viacerých hudobných zoskupení (Víťazný traktor, Slovenská disharmónia Jug Band, Vlčie mlieko a pod.), autor viacerých kníh a v pravom slova zmysle priekopník blues na Slovensku sa tentokrát obklopil osvedčenými spoluhráčmi i mladou krvou a spoločne nahrali tento album.

Pri predstavení albumu a jeho uvedení do života 23. augusta na pódiu vystúpi skupina v zložení veteráni Ján Litecký-Šveda (spev, gitara, kazoo), Juraj Turtev ( mandolína, gitara, banjo, spev), Peter Stojka ( harmoniky), a mladá krv Ján Litecký-Šveda jr. (baskanister, kazoo, džbán), Roman Horváth (harmoniky, fujarka, tilinko) a Pavel Sojka (rumpľa, perkusie). Album vychádza na značke Pavian Records.