Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Jarmok v Dolnom Kubíne sa tento rok neuskutoční

Ilustračné foto. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Organizovanie jarmoku podľa Prílepka neodporúča ani Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne.

Dolný Kubín 7. septembra (TASR) - Kubínsky jarmok, ktorý sa mal konať 17. a 18. septembra v Dolnom Kubíne, sa neuskutoční. Mesto sa rozhodlo oslavy zrušiť z dôvodu zhoršujúcej sa epidemickej situácie a v nadväznosti na aktuálne opatrenia.

Ako priblížil dolnokubínsky primátor Ján Prílepok, tradičný jarmok každoročne privíta až 10.000 návštevníkov. "Príprava trvá celý rok, tento aktuálny máme nachystaný už niekoľko mesiacov. Do poslednej chvíle sme čakali, ako sa bude vyvíjať epidemická situácia v našom okrese a s tým súvisiace opatrenia pre organizáciu hromadného podujatia. Pri momentálne platných podmienkach nie je možné takéto podujatie zodpovedne zorganizovať," skonštatoval primátor.

Organizovanie jarmoku podľa Prílepka neodporúča ani Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne. "Tešíme sa, že aspoň počas prázdnin sme mohli pre Dolnokubínčanov a návštevníkov mesta pripraviť bohatý kultúrno-spoločenský program," uviedol.

Náklady na kultúrny program počas jarmoku v rozpočte mesta predstavujú sumu viac ako 15.000 eur, ktoré pokrývajú vystúpenie interpretov, prenájom a stavbu pódia, či zabezpečenie ozvučenia.