Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Jeff Bridges oznámil, že má nádorové ochorenie

Herec Jeff Bridges, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Herec sľúbil, že bude fanúšikov oboznamovať, ako sa uzdravuje.

Los Angeles 20. októbra (TASR) - Americký herec Jeff Bridges oznámil, že sa lieči na lymfóm, nádorové ochorenie lymfatického systému, a jeho prognóza je dobrá. V utorok to uviedla tlačová agentúra AP.

Sedemdesiatročný herec, známy ako Dude z filmu Big Lebowski, informoval o svojej diagnóze v pondelok večer na sociálnych sieťach.



Dodal, že vie, aká vážna je táto choroba. Vyjadril vďačnosť svojej rodine, priateľom a tímu lekárov aj zdravotníkov. Sľúbil, že bude fanúšikov oboznamovať, ako sa uzdravuje.

Bridges bol sedemkrát nominovaný na Oscara. Je známy úlohami vo filmoch Starman - Muž z inej hviezdy, Skutočná guráž, Posledné filmové predstavenie, Kráľ rybár, Báječní Bakerovi chlapci, Dvere v podlahe, Bez strachu a v mnohých ďalších. Oscara, cenu americkej Akadémie filmových umení a vied, získal v roku 2010 za snímku Zmätok v duši. A naposledy bol nominovaný za úlohu prešediveného muža zákona vo filme Za každú cenu (Hell or High Water).

Priateľský Bridges, pokladaný priam za aristokraciu Hollywoodu, je synom hercov Lloyda a Dorothy Bridgesovcov, ktorí obaja zomreli v roku 1998.