Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

José Cura na Slovensku so Slovenkou Lindou Ballovou

Foto: Agentúra 212

José Cura je operný spevák s tenorovým typom hlasu, známy charakteristickou interpretáciou úloh v talianskych a francúzskych operách, zvlášť Othella od Verdiho.

Bratislava 17. októbra (OTS) - Agentúra 212 privezie na Slovensko „vážne umenie“ v podobe jedinečného koncertu jedného z najlepších svetových tenorov. 13.3.2014 sa v Bratislavskej AEGON Aréne NTC o 19.00 hodine predstaví na jedinečnom koncerte svetová hviezda operného neba JOSÉ CURA (narodený 5. 12. 1962, Rosario, Santa Fé, Argentína).

José Cura je operný spevák s tenorovým typom hlasu, známy charakteristickou interpretáciou úloh v talianskych a francúzskych operách, zvlášť Othella od Verdiho. Jeho nekonvenčné vystúpenia po celom svete obecenstvo väčšinou oceňuje na konci koncertu potleskom v stoje. Pri týchto koncertoch často predvedie i svoju druhú umeleckú tvár – osobne diriguje orchester, v niektorých skladbách súčasne diriguje i spieva. Na Slovensku sa predstaví na takomto koncerte, kde odznejú jeho najlepšie „kúsky“ po prvýkrát.

Hudobným hosťom koncertu bude na vyžiadanie samotného Curu slovenská operná hviezda Linda Ballová. Ballovej hlasový diapazón sa výrazne opiera o jej herecké schopnosti. Vie uchvátiť náročným dramatickým až tragickým prejavom, ako aj zabávať publikum detsky roztopašnou Mařenkou. Vždy sa však opiera o vynikajúci spevácky výkon, hlboké naštudovanie a snahu o dokonalé pochopenie úlohy.

Dirigentom 75 členného orchestra opery divadla České Budějovice bude argentínsky dirigent Mario De Rose. Všetci traja už pracujú na zostavení repertoára a môže sa tešiť i na duetá Cura – Ballová. Veríme, že tento koncert bude jedným z vrcholov roka 2014 a bratislavské obecenstvo zanechá vo všetkých umelcoch dojem, že na Slovensku ľudia vedia oceniť naozajstné umenie. Snahou umelcov bude samozrejme svoje výkony predviesť v maximálnej kvalite a pohode. Predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal, viac informácií nájdete priebežne na www.212.sk.