Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

K premiére dokumentu Karel vychádza aj soundtrack

Snímka z klipu k piesni Jdi za štěstím. Foto: Youtube/SUPRAPHON

Sedem hodín už zostrihaného materiálu sa premenilo na dvojhodinový záznam všetkých etáp života legendárneho speváka so špeciálnou pozornosťou venovanou jeho posledným rokom.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Jeden z najočakávanejších českých filmov, dokument režisérky Olgy Malířovej Špátovej Karel, príde do kín 7. októbra. V ten istý deň vyjde zároveň vo vydavateľstve Supraphon i soundtrack v podobe CD dvojalbumu, LP trojalbumu a v digitálnych formátoch. TASR informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Sedem hodín už zostrihaného materiálu sa premenilo na dvojhodinový záznam všetkých etáp života legendárneho speváka so špeciálnou pozornosťou venovanou jeho posledným rokom. Emocionálne silná obrazová výpoveď je, samozrejme, plná maestrovej hudby. Zrodil sa preto nápad ponúknuť fanúšikom tiež spomienku v podobe albumov 2CD a 3LP, ktoré zahŕňajú maximum piesní z filmu. Vznikol tak pestrý súbor viac než 40 chronologicky zoradených trackov bezkonkurenčne najobľúbenejšieho speváka v histórii českej hudby. Ide o cenný príspevok do ohromujúcej diskografie Karla Gotta, príspevok v súvislostiach vzniku jedinečný a neporovnateľný s bežnými kompiláciami.



Výnimočný titul vychádza v obale s grafikou filmového plagátu. Obsiahly buklet je naplnený historickými fotografiami, reportážnymi snímkami z natáčania i osobnými spomienkami režisérky Malířovej Špátovej a spevákovej manželky Ivany. Soundtrack Karel vydáva Supraphon v spolupráci s Karel Gott Agency a Bonton filmom v deň premiéry filmu, ktorá bola po odkladoch spôsobených pandémiou napokon stanovená na 7. októbra.