Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Kandidáti na riaditeľa FPU sa môžu prihlásiť do 6. februára 2023

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Jednou z podmienok prihlášky kandidátov je predloženie projektu riadenia a rozvoja FPU.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Do 6. februára 2023 sa môžu prihlásiť kandidáti na riaditeľa Fondu na podporu umenia (FPU). "Prihlášku je možné doručiť osobne, kuriérom alebo doporučenou poštou. Rozhodujúci je čas doručenia prihlášky do podateľne Fondu na podporu umenia alebo dátum podania na poštovú prepravu," uviedol verejnoprávny fond vo zverejnenej výzve.

Jednou z podmienok prihlášky kandidátov je predloženie projektu riadenia a rozvoja FPU. Kandidátov, ktorí splnia všetky predpísané podmienky, pozve fond na verejné vypočutie.

Riaditeľ FPU je jeden z orgánov verejnoprávneho fondu, jeho kompetenciou je najmä zabezpečenie organizačnej a administratívno-technickej činnosti fondu. Mandát riaditeľa FPU je štvorročný.

Zákon o vzniku a činnosti FPU schválili v roku 2015. Fond poskytuje finančné prostriedky najmä na tvorbu, šírenie a prezentáciu umeleckých diel, podporu medzinárodnej spolupráce, na vzdelávacie programy v oblasti umenia, kultúry a kreatívneho priemyslu, na štipendiá pre fyzické osoby, ktoré sa tvorivo, či výskumne podieľajú na rozvoji umenia a kultúry. Disponuje s vyše 20 miliónmi eur.