Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Kandidáti na šéfa filmového ústavu sa môžu prihlásiť do 11. apríla

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Slovenský filmový ústav sústredí, uchováva, ochraňuje filmové a iné audiovizuálne diela a dokumentačné materiály a sprístupňuje ich verejnosti.

Bratislava 3. marca (TASR) - Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) vyhlásila výberové konanie na funkciu generálneho riaditeľa. Kandidáti sa môžu prihlásiť do 11. apríla.

Uchádzači o post šéfa jedinej štátnej inštitúcie komplexne sa zaoberajúcej sa filmom a kinematografiou musia mať minimálne tri roky odbornej praxe v riadiacej funkcii a najmenej päťročné odborné skúsenosti v oblasti audiovízie. "Ďalšie podrobnosti o priebehu voľby generálneho riaditeľa a o výkone tejto funkcie možno nájsť na webe SFÚ," pripomína inštitúcia.

Generálny riaditeľ je spolu s radou a komisiou pre audiovizuálne dedičstvo orgánom SFÚ. Od roku 1998 pôsobí na tejto pozícii Peter Dubecký.

SFÚ sústredí, uchováva, ochraňuje filmové a iné audiovizuálne diela a dokumentačné materiály a sprístupňuje ich verejnosti. Je správcom filmového archívu, ktorý je v zmysle zákona archívom osobitného významu. SFÚ vykonáva taktiež práva výrobcu k slovenským filmom vyrobeným organizáciami vo výlučnej pôsobnosti štátu a obchodnou činnosťou tieto práva zhodnocuje.