Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Kandráčovci ponúknu v 3 pódiách ochutnávku z nového albumu

Na archívnej snímke ľudová muzika Kandráčovci. Foto: TASR Oliver Ondráš

Temperamentnú hudbu kapely si užil aj ďalší hosť relácie, kapela Luvver, ktorá si s nadšením zatancovala na ľudovú nôtu.

Bratislava 29. októbra (TASR) - V ďalšom vydaní televíznej relácie RTVS 3 pódiá sa predstavia Kandráčovci, dvojica Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý a tiež indie/synth-popová trojica Luvver. „Všetci ponúknu to najlepšie zo svojej tvorby, ale aj čosi, čo ešte sami nikdy nezažili,“ TASR o tom informoval PR manažér Marián Prevendarčík. Reláciu si diváci môžu pozrieť na Jednotke v piatok 30. októbra o 22.45 h.

V 3 pódiách sa vždy stretnú umelci, ktorí spolu hrajú, spievajú a aj improvizujú. „Som pravidelným divákom tohto vydareného formátu. Páčia sa mi žánrová pestrosť relácie i netradičné pohľady a odosobnené polohy rôznych viac i menej známych spevákov a muzikantov. Práve v tomto období si aspoň nachvíľu môžeme pripomenúť atmosféru živého koncertu. Je to po dlhšej dobe jedna z mála možností, keď sa môžeme prihovoriť fanúšikom,“ uviedol Ondrej Kandráč, primáš kapely Kandráčovci, ktorá ponúkne v relácii ochutnávku z nového albumu Do rána hraj.

Temperamentnú hudbu kapely si užil aj ďalší hosť relácie, kapela Luvver, ktorá si s nadšením zatancovala na ľudovú nôtu. „Spoluhráči boli super, celý čas bola pri nakrúcaní veľmi príjemná, uvoľnená atmosféra. To je vlastne ďalšie pozitívum relácie, a obzvlášť takej žánrovo prekombinovanej epizódy, že sa stretneme s interpretmi, s ktorými by sme sa za bežných okolností pravdepodobne na žiadnej inej akcii nestretli. Všetci traja sme z úplne iného odvetvia hudby,“ pochválil kolegov Martin Zaujec z kapely Luvver. Komentoval aj vystúpenie ďalšieho z trojice hostí. „Kristínu a Jakuba sledujeme už dlhšie a vedeli sme, že sú šialene dobrí. Naživo sme ich však videli prvýkrát a len sa nám to 300-násobne potvrdilo,“ povedal.

Aj Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý si projekt 3 pódiá pochvaľujú, sú radi, že sa v programe verejnoprávnej televízie ešte vyskytuje živá hudobná produkcia. „Kultúra by mala byť najmä v týchto časoch neoddeliteľnou súčasťou našej spoločnosti. Veríme, že sa nám podarilo vkusne skombinovať prvky našich žánrov,“ myslí si Mihaľová. „My zahráme dve autorské skladby z nášho debutu Sleepin’ With The Lights On, ktorý vyšiel v lete 2020. Taktiež sme si pripravili jedno prekvapenie so špeciálnym hosťom,“ dodala.