Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Kapela Chinaski predstavuje klip k novému singlu Báseň

Snímka z videoklipu piesne Báseň od Chinaski. Foto: Youtube/Chinaski

Špeciálnu atmosféru klipu podľa režiséra umocňujú japonské stromy jerlíny, ktoré pestujú vo valtickej zámockej záhrade.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Česko-slovenská kapela Chinaski prichádza s novým videoklipom ku skladbe Báseň, ktorá je už tretím českým rádiohitom zo stále aktuálneho albumu 11. Silnú výpoveď speváka Michala Malátneho, ktorý sa v piesni vyznáva zo svojej celoživotnej lásky k poézii, zhudobnil kapelník a hlavný hitmaker Chinaski František Táborský. Režisér Jakub Mahdal vo videu necháva Malátneho hľadať múzu, ktorú stvárnila modelka Zuzana Kushniruková. TASR o tom informoval PR manažér Roman Helcl.

„Michala sme obklopili množstvom popísaných a ,pohužvaných' papierov. Keď už nemá kde písať, popíše všetko okolo, aj seba samého. Zistí, že len ,tu a teraz' je onou otázkou aj odpoveďou,“ vysvetľuje režisér, ktorý počas natáčania použil špeciálne robotické rameno, ktoré na milimetre presne dokáže opakovať pohyb kamery.



V postprodukcii to umožnilo kopírovať speváka na viaceré miesta v jedinom zábere. Naprogramovať pohyb kamery podľa neho zabralo veľa času. „Špeciálnu atmosféru klipu umocňujú japonské stromy jerlíny, ktoré pestujú vo valtickej zámockej záhrade,“ doplňuje Mahdal. 

Kapela Chinaski plánuje koncerty aj na Slovensku. „Pre pandémiu sa plánované spoločné česko-slovenské turné kapiel Chinaski a IMT Smile nemohlo uskutočniť,“ hovorí Tomi Okres, basgitarista Chinaski. Muzikanti však plánujú odohrať spoločné koncerty počas roka 2021. „Všetko je momentálne v štádiu riešenia. Veríme, že situácia sa v našich krajinách pomaly upokojí a čo najskôr budeme môcť fanúšikov presnejšie informovať. Takisto chceme na jeseň 2021 absolvovať samostatné slovenské klubové koncerty, ktoré sme tiež museli preložiť,“ dodáva Košičan Okres.