Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Kapela Divokej Bill mieri do Bratislavy

Kapela Divokej Bill počas koncertu Foto: TASR/František Iván

V Majestic Music Clube vystúpi vo štvrtok 13. februára

Bratislava 12. februára (TASR) - Slovenská časť turné Možná přijde i pekelník známej českej skupiny Divokej Bill je v plnom prúde. Po dvoch koncertoch v Trenčíne a Košiciach je na rade Bratislava.

"Úvodné koncerty sa vydarili. Na toto turné sme sa veľmi tešili, preto sme boli poctivo pripravení a aj po technickej stránke napodiv všetko vyšlo. Prišli fantastickí ľudia, takže to ani nemohlo dopadnúť inak. Jednoducho jazda so všetkým, čo k tomu patrí," hodnotí Divokej Bill prvé koncerty. Po vypredanej štartovacej šou v Brne prišla na rad slovenská časť tour – vystúpenia v Trenčíne a Košiciach. Po nich si kapela dopriala pár dní oddychu, aby načerpala energiu na najväčší slovenský koncert v bratislavskom Majestic Music Clube.

Bude sa aj krstiť

"Bratislava bude celkom výnimočná. Nový album nám prídu pokrstiť chalani z Polemicu, ktorým sme hosťovali na ich najnovšom albume. Oni nám teraz pokrstia na oplátku ten náš," prezrádza na margo pripravovaného prekvapenia spevák a gitarista Vašek Bláha. Dodáva, že slovenský krst cédečka nebude jediným spestrením, ktoré s kolegami chystá pre fanúšikov. "Zároveň stále vymýšľame ďalšie zápletky okolo ústrednej témy Pekelník, aby koncerty neboli rovnaké. Chceme sa baviť. Toto turné sme poňali trochu aj ako úlet, v ktorom nejde iba o muziku."

V maskách do klipu

Zostávajúce koncerty na Slovensku sa od doterajších odlíšia tiež predkapelou. Support koncertom Divokého Billa v Bratislave, Žiline i Čadci poskytne skupina Hrana. "Predkapela je veľmi dobrá vec, aby fanúšikov trošku pripravila. Tiež radi spoznávame nových ľudí. Keď sme začínali, predskakovali sme kde – komu. Sú to neoceniteľné skúsenosti. Je našou povinnosťou teraz zase pozývať kapely pred nás, aby to šlo stále ďalej," pokračuje Bláha. Zároveň odkazuje fanúšikom, že "ak by mal niekto doma akúkoľvek masku a chcel si v nej zahrať v našom road movie klipe k piesni Pekelník, nech si ju vezme so sebou na koncert. Vozíme so sebou všade kameru a vystrájame".
TASR informovala PR manažérka spoločnosti Soul For Show Adriána Čahojová.