Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Kapela Inekafe predstavuje novinku Všetky skladby sveta

Snímka z videoklipu Všetky skladby sveta od Inekafe. Foto: YouTube/ INEKAFE channel

Nahrali sme ju počas koronakrízy spolu s ďalšími dvoma skladbami. Je takého veselšieho tempa, tie ďalšie dve sú punkovejšie, pvedal o piesni Vratko Rohoň.

Bratislava 2. júna (TASR) - Všetky skladby sveta je názov novinky kapely Inekafe. Vratko Rohoň a spol. v nej opisujú, ako, kedy a za akých okolností vznikajú piesne tejto skupiny. Jej autorom je líder kapely Rohoň, ktorý má na konte väčšinu skladieb bratislavskej formácie. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

„Chcel som napísať pieseň o tom, ako skladby vznikajú. Je naozaj kopec momentov, ako môžu pesničky vznikať. V podstate takmer všetky spôsoby sú vymenované v tejto skladbe. Napríklad náš prvý hit 090x vznikol asi tak za polhodinu u mňa v obývačke. Niektoré skladby vznikali postupne. Mnohé na turné. Skladba Prečo je to tak? vznikla napríklad v hoteli v Lučenci počas noci a gitarista Tibor sa preto o poschodie nižšie vôbec nevyspal,“ hovorí Rohoň.

Pieseň Všetky skladby sveta vznikla minulý rok a kapela ju nahrala v aktuálnej zostave Vratko Rohoň (gitara, spev), bubeník Dodo Praženec a basgitarista Vlado Bis.

„Hneď ako som ju napísal, poslal som ju chalanom. Páčila sa im, tak sme ju zaradili do najbližšieho nahrávacieho slotu. Nahrali sme ju počas koronakrízy spolu s ďalšími dvoma skladbami. Je takého veselšieho tempa, tie ďalšie dve sú punkovejšie,“ doplnil Rohoň.



Po vynútenej koncertnej pauze zapríčinenej pandémiou začne Inekafe koncertnú sezónu leta 2021 doma v Bratislave na letnej terase Pivárne Umelka 1. júla. Zahrá aj novinku Všetky skladby sveta.

„Pesničke sa dobre darí, má vyše 10.000 videní za 12 hodín od premiéry a to je slušné. Rovno ju to vykoplo do trendov na YouTube. Nevieme sa dočkať, ako ju zahráme fanúšikom, veľmi nám chýbajú. Konečne sa rozbieha hranie a vyzerá to na celkom slušné leto. Zatiaľ máme ,booknutých' asi 30 koncertov. Uvedomujeme si, samozrejme, aj istú opatrnosť pri našom optimizme. Koncerty budú v obmedzených formátoch, čiže limitované počty vstupeniek a podobne. Podstatné je, že sa však začalo,“ dodáva Rohoň.

Inekafe sa na hudobnej scéne pohybujú 26 rokov, vydali 13 hudobných nosičov, do éteru pustili doteraz 35 singlov. Ich hity Ráno, Ružová záhrada, Ďakujeme vám, Úspešne zapojení, Špinavé objatie, Spomienky na budúcnosť či ďalšie poznajú dve generácie fanúšikov.