Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Kapela Inekafe predstavuje nový singel Ruleta a ohlasuje tour

Inekafe Foto: TERAZ.sk

Inekafe nahrali nový singel v aktuálnej zostave, teda spevák a gitarista Vratko Rohoň, bubeník Dodo Praženec a basgitarista Vlado Bis. K novinke vznikol aj špeciálny lyric klip.

Bratislava 4. mája (TASR) – Bratislavská legenda Inekafe prichádza po dvoch rokoch s novou skladbou Ruleta. Okrem toho kapela vydala limitovanú edíciu vinylovej platne k najúspešnejšiemu albumu Je tu niekto?. Pre priaznivcov k štvrť storočnici pripravili špeciálne turné, ktoré odohrá skupina v januári 2021, uvedie deväť koncertov od Prahy až po Košice. TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Novinka Ruleta vznikla minulý rok. „Kým Sínus dopadu bola mäkká skladba, tento krát ide o 'rockovicu'. Na symfonických koncertoch v januári sme ju odprezentovali v symfonickej verzii. Skladba je venovaná fanúšikom za to, že tento rok je to štvrťstoročie toho, čo sú s nami,“ vysvetľuje líder kapely Vratko Rohoň. 

Vratko je autorom hudby aj textu, aj teraz sa inšpiroval životom. „Svet sa nejako utŕha zo zabehnutých štandardov. Všetci sa hlava – nehlava ponáhľajú nadobúdať majetky, pričom im unikajú reálne veci, ktoré si za peniaze nekúpia. Tak nejak hráme so svojimi životmi ruletu. Súčasná situácia okolo korony v podstate tej skladbe nahráva, ľudia si dnes uvedomujú, že sa dá žiť aj bez naháňačiek. Viac sa venujú rodinám alebo sebe, v situácii vynútenej karantény. Otázka znie, či by sa tak chovali aj v situácii bez korony,“ dodáva líder.

Inekafe nahrali nový singel v aktuálnej zostave, teda spevák a gitarista Vratko Rohoň, bubeník Dodo Praženec a basgitarista Vlado Bis. K novinke vznikol aj špeciálny lyric klip. „Chceli sme točiť živý klip, ale v tejto dobe sa to nedá, treba na to totiž živý tím. V rúškach by to vyzeralo asi dosť divne. Tak sme urobili lyrics only video, čo znamená že beží hudba a do toho text,“ konštatuje Rohoň.

Koncertnú sezónu kapely ovplyvnila súčasná korona kríza. „Veľmi nás to neteší, pretože nás čakala sezóna asi 80 super koncertov. Všetky sa prekladajú na nové termíny, v podstate bookujeme teraz už budúci rok. Na druhej strane máme čas na ďalšie iné aktivity, ako ľudí potešiť a je toho naozaj dosť. Okrem nového songu sme vydali vinylové LP albumu Je tu niekto? k 20. výročiu jeho vydania,“ upresňuje.

Oslavy 25.výročia zavŕšia chalani na Inekafe 25 Rockov Tour, ktoré odštartuje 14. januára 2021 v Prahe, ďalšími koncertnými mestami budú Zlín (15. 1.), Zvolen (16. 1.), Brno (21. 1.), Košice (22. 1.), Žilina (23. 1.), Ostrava (28. 1.), Trenčín (29. 1.) a Bratislava (30.1.).