Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Rocková kapela Olympic vymenila veľké pódiá za komorné prostredie

Na snímke čeká skupina Olympic počas koncertu v sále Grand Hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách Foto: TASR/Oliver Ondráš

Na takéto typy koncertov má kapela pripravený trochu upravený repertoár, ktorý obsahuje zlatý fond Olympicu zo 60. rokov.

Štrbské Pleso 23. marca (TASR) – Česká rocková kapela Olympic vymenila veľké pódiá a štadióny za komornejšie prostredie a predstavila sa fanúšikom v jednom z tatranských hotelov.

"Nie sme tu v Tatrách prvýkrát, už hráme 51 rokov, takže tu sme boli viackrát, v 60. rokoch sme chodili do Smokovca pomerne pravidelne každé leto a bolo to veľmi krásne," uviedol pre médiá spevák kapely Petr Janda s tým, že jemu samému menšie prostredie celkom vyhovovalo a užíval si to.

Na takéto typy koncertov má kapela pripravený trochu upravený repertoár, ktorý obsahuje zlatý fond Olympicu zo 60. rokov, ale aj prierez jednotlivými obdobiami vrátane noviniek. "Samozrejme, nemôžeme vynechať hity ako Jasná správa a ďalšie, ten repertoár je overený a pripravený tak, aby si to ľudia, ktorí prídu, užili," zdôraznil basgitarista Milan Broum.



Overené hity i novinky nakoniec dostali ľudí do varu a niekoľko desiatok fanúšikov kapelu odprevadilo standing ovation. "Veľmi dobre sa tu hrá, akustika je veľmi dobrá, táto sála je celkom fajn. V okolí je tiež veľmi pekne, ja sám som absolvoval prechádzku okolo Štrbského plesa a inak do Tatier chodím rád a pomerne často. Celkom vám to tu závidím," dodal Jiří Valenta, ktorý hrá na klávesoch.

Okrem toho, že toto rockové zoskupenie hrá štyri až päť koncertov za mesiac, pripravuje pre fanúšikov aj niečo nové. "Kapela Olympic aj napriek tomu, že vstúpila do 51. sezóny, nespí na vavrínoch a pripravujeme nový album, ktorý budeme natáčať v lete, bude to druhá platňa z trilógie Súhvezdie. Prvá vyšla na jeseň minulého roku pod názvom Súhviezdie šialencov, toto druhé pokračovanie má pracovný názov Súhvezdie drsňákov. Tešíme sa z toho, že budeme môcť priniesť fanúšikom niečo nové a možno sa s novým dielom predstavíme na Slovensku aj na väčšom turné," upozornil bubeník Martin Vajgl.



V programe mal Olympic okrem koncertu aj výlet lanovkou na Lomnický štít pred samotným vystúpením, avšak silný vietor im nedovolil pokračovať ďalej ako na Skalnaté pleso. České rockové kvarteto je prvým, ktoré sa v tomto roku predstavilo v Grand hoteli Kempinski na Štrbskom Plese. Návštevníci sa môžu počas roka tešiť aj na ďalšie kapely ako IMT Smile, Elán, Fragile so spevákom Richardom Müllerom, či na Mira Žbirku a trochu netradične aj na predstaviteľov detskej relácie Spievankovo.