Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Kapela Tři sestry vydáva k výročiu trojalbum najväčších hitov

Ilustračné foto. Foto: facebook.com/trisestry

Skupinu Tři sestry založili kamaráti v pražskej štvrte Braník v roku 1985. Pôvodné punkové zoskupenie sa postupne pretvorilo na rešpektovanú kultovú skupinu.

>Bratislava 13. novembra (TASR) – Známa česká skupina Tři sestry si k 35. narodeninám nadelila kompilačný trojalbum Platinum Maxxximum s najväčšími hitmi, ku ktorým pripojila tri novinky. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Kapacita prvých dvoch diskov je kompletne zaplnená najobľúbenejšími skladbami z obdobia od vzniku skupiny do roku 2007. Tretí album predstavuje najlepšie songy z obdobia 2007 – 2020 a pripojené sú k nim tri úplne nové bonusové nahrávky Litovel, Jinej vdolky a Ať seš punk, coververzia skladby Mods, Skins, Punks od skupiny The Professionals.  

„V poslednom roku počúvam po večeroch kapely, ktoré nás ovplyvnili v 80. rokoch. The Professionals sú partia, v ktorej hrajú dvaja ex-Sex Pistols, a tá pieseň sa mi dlho páči. Je o radosti z atmosféry živého hrania a ľudského kontaktu, o tej sile, ktorá nás v sobotu večer ťahá na koncert,“ uviedol líder Lou Fanánek Hagen.

K novinkovej údernej punkovici Ať seš punk natočil režisér Petr Orozovič klip, v ktorom hrajú a spievajú kamaráti zo skupín Alkehol, Doctor P.P., E!E, Pirates of the Pubs, MZH, Lety Mimo a Zputnik. Objavuje sa v ňom aj niekoľko jedinečných archívnych záberov. Krátko od svojho zverejnenia presiahol na YouTube hranicu 100 000 zhliadnutí.

Skupinu Tři sestry založili kamaráti v pražskej štvrte Braník v roku 1985. Pôvodné punkové zoskupenie sa postupne pretvorilo na rešpektovanú kultovú skupinu.

„Tridsaťpäť rokov existencie čohokoľvek v meradle ľudských životov je úctyhodných. Ak ide o hudobnú skupinu, ktorá káže pivo a pije pivo, je tých 35 rokov zázrak,“ hodnotí spevák a výhradný textár skupiny Fanánek.