Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Karin Ann predstavuje videoklip Babyboy

Snímky z videoklipu k piesni babyboy od Karin Ann. Foto: Youtube/ Karin Ann

Video k singlu ukazuje známe príklady utláčania a diskriminácie od 20. rokov minulého storočia až po súčasnosť.

Bratislava 1. marca (TASR) - Speváčka Karin Ann má väčšinou skladby s dôležitými odkazmi a posolstvami. Teraz prináša novinku Babyboy, ktorá si zaslúži špeciálnu pozornosť. V novom singli rozvíja svoju nosnú umeleckú i osobnú tému, ktorá sa prelína celou jej tvorbou, teda právom na to byť rešpektovaný. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Samotný názov Babyboy i text skladby môžu na prvý dojem evokovať, že témou piesne bude vzťah. Pojem babyboy však v skutočnosti umne ukrýva metaforu spoločnosti ako takej. Oproti nej stojí súčasná mladá generácia, ktorá sa spoločnosti prihovára, odmieta sa podriaďovať jej niekdajším zastaralým ideológiám a zdôrazňuje, že každý si zaslúži žiť slobodne. Karin Ann v tejto súvislosti upozorňuje na genderovú nevyváženosť, netoleranciu voči sexuálnej orientácii či náboženským otázkam, alebo rasovú diskrimináciu.



Video k singlu ukazuje známe príklady utláčania a diskriminácie od 20. rokov minulého storočia až po súčasnosť. Príbeh tiež vzdáva hold aktivistke Rose Parks, ktorá pred 65 rokmi v americkej Alabame odmietla uvoľniť svoje miesto v autobuse belochovi, za čo bola zatknutá a spustila obrovskú vlnu protestov. Tie nakoniec viedli k ukončeniu segregácie Afroameričanov a ľudí s inou farbou pleti. Dej videoklipu sa začína v 20. rokoch minulého storočia, keď ženy nemali právo voliť. Poňatie scenára klipu je originálne, keď hlavná postava, herec Jakub Kotek diváka sprevádza históriou, pričom zažíva diskrimináciu v opačnom garde, teda na vlastnej koži.

Videoklip režíroval mladý slovenský filmár Gregor Valentovič, ktorý zaujal v roku 2019 na prestížnom Medzinárodnom filmovom festivale Karlove Vary so svojou absolventskou snímkou Kid. Za zvukom aktuálneho singla Babyboy stojí dvorný producent Yungbluda, Brit Matt Schwartz a slovenský producent Tomi Popovič.