Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Karin Ann vydala druhé EP, sprevádza ho singel winter song

Karin Ann v klipe piesne winter song. Foto: YouTube/Karin Ann

Podľa speváčky druhé EP výrazne ovplyvnil okrem iného aj jej prechod do dospelosti a pocity, ktoré ho sprevádzajú.

Bratislava 28. februára (TASR) - Slovenská speváčka Karin Ann vydala svoje druhé EP "side effects of being human". Štúdiová nahrávka vznikala na Slovensku, v Česku, v Londýne aj Kalifornii. "Prináša signifikantný alternatívny pop s pestrými žánrovými presahmi a tiež výraznejší gitarový zvuk," uviedla pre TASR PR manažérka Adriána Čahojová. Na EP spolupracovali producenti Chris Lord-Alge a Matt Schwartz.

"Ďalším svetovým menom na nahrávke je gitarista Bon Jovi Phil X, ktorý nahral niektoré gitarové party," dodala Čahojová. Nahrávka obsahuje štyri skladby, ktoré Karin vydala v predchádzajúcich mesiacoch aj s klipmi. Taktiež štyri doteraz nezverejnené piesne - almost 20, !use me!, you should run from me a winter song.

Spomínaný winter song vyšiel v sprievode videoklipu spolu s novinkovým EP. V melancholickej zimnej skladbe Karin Ann spieva o smútku a osamelosti, ktoré človek občas cíti bez toho, aby vedel pomenovať konkrétne dôvody.



Podľa Karin Ann druhé EP výrazne ovplyvnil okrem iného aj jej prechod do dospelosti a pocity, ktoré ho sprevádzajú. "Keď som sa zamyslela nad tým, čo tieto nové pesničky spája, uvedomila som si, že všetky sú o veciach, ktorými si prechádza každý človek – hlavne v období, keď sa stáva dospelým či dospelou. Tieto témy, problémy, to, čím si všetci prechádzame, som si pomenovala side effects of being human," vysvetľuje Karin Ann, ktorá pred pár dňami získala dve nominácie na české hudobné Ceny Anděl v kategóriách Sólová interpretka a Objav roka.

Okrem témy dospievania sú jej piesne na novom EP tiež o vzťahoch a priateľstvách, o tom, ako sa niekedy stanú toxickými, ale aj o duševnom zdraví a o mnohom inom. Speváčka ich predstaví naživo na jarných koncertoch európskeho turné ako predskokanka britského speváka Alfie Templemana.