Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Katarína Knechtová bude koncertovať na zámku v Kitsee

Speváčka Katarína Knechtová Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenská speváčka sa predstaví v rakúskom Kitsee ako súčasť exkluzívneho kultúrneho podujatia, na ktorom sa stretnú baletné súbory zo Slovenska a USA.

Bratislava 9. júla (TASR) – Katarína Knechtová so skupinou vystúpi v sobotu 14. júla na zámku v rakúskom Kitsee. Jej koncert bude súčasťou exkluzívneho kultúrneho podujatia, na ktorom sa stretnú baletné súbory zo Slovenska a Spojených štátov amerických.

Známu slovenskú speváčku oslovil kreatívny riaditeľ usporiadateľskej medzinárodnej agentúry Foliovision Alec Kinner. K Baletu Bratislava v čele s Máriom Radačovským a Grand Rapids Ballet (USA) chcel ešte pridať aj hudobného hosťa, ktorý by bol bonusom celého večera a jeho tip padol práve na Katarínu. Nie náhodou, Alec pozná Katkinu tvorbu, je jej fanúšikom a páči sa mu hlavne jej nový album Tajomstvá. „Katkina hudba je silná, emotívna, výrazne pozitívna a plná energie. Páči sa mi aj rebelantstvo, ktoré je v nej skryté a inteligencia jej textov,“ uviedol pre médiá.

Katarína Knechtová mala pôvodne na podujatí len hosťovať, no napokon padlo rozhodnutie, že odohrá celý koncert. „Chceli sme priniesť zo Slovenska do Rakúska niekoho, kto ukáže, aká fantastická je slovenská hudba. Katka je na to ideálna, jej hudba je zrozumiteľná aj pre ľudí, ktorí nehovoria po slovensky,“ dodáva Alec Kinner.



Katarína s takouto netradičnou ponukou rada súhlasila. „Práve preto, že je to niečo nové. Zdá sa, že to bude veľmi pekná akcia, viac multižánrová a navyše prepojená s baletom,“ povedala. V zámockom parku v Kitsee na pódiu v blízkosti veľkej fontány s vynikajúcou akustikou hradných múrov a storočných stromov, len päť kilometrov od Bratislavy, odohrá plnohodnotný koncert s ťažiskom na nových pesničkách z albumu Tajomstvá. A veľmi rada si pozrie aj baletné vystúpenia. „Obdivujem a uznávam balet, dokáže ma dojať až k slzám,“ dodala speváčka. „Naposledy som bola na balete v Moskve a bol to pre mňa obrovský umelecký zážitok.“

Katarína Knechtová so skupinou vystúpi na zámku v rakúskom Kitsee v sobotu 14. júla. Lístky na podujatie sú v predaji v sieti Ticketportal. TASR informovala Eva Bacigalová z manažmentu speváčky.