Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Katarína Knechtová bude predskokankou skupine Cranberries

Katarína KnechtováFoto: TASR/Pavel Neubauer

Vystúpenie skupiny Cranberries s domácim hosťom Katarínou Knechtovou sa uskutoční 24. júna tohto roku na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Bratislava 12. marca (TASR) – Je to potvrdené, 24. júna sa na prvom koncerte írskej formácie Cranberries na Slovensku predstaví ako domáci predskokan speváčka Katarína Knechtová.

Jej účasť potvrdil aj manažment skupiny, čo Katku príjemne prekvapilo. Jednu takmer úsmevnú príhodu s Cranberries už totiž má. „Pred dvanástimi rokmi sme vtedy ešte so skupinou Peha mali ambíciu vystúpiť pred nimi na koncerte v Prahe, no vtedy odmietli ženskú interpretku. Hrala pred nimi napokon skupina Žena z lesoparku. Veľmi sa preto teším, že to tentoraz klaplo.“
skupiny Cranberries, Dolores O´Riordanová
Foto: TASR/AP


Práve v začiatkoch skupiny Peha bola Katarína často konfrontovaná s tým, že sa na speváčku Cranberries Dolores O’Riordan podobá a dokonca aj podobne spieva. “Veľmi mi to vtedy prekážalo, dokonca som kvôli tomu skupinu Cranberries nemala rada,“ spomína dnes s úsmevom. „Potom som si k nej však našla cestu a dokonca jedno moje hudobné obdobie ovplyvnila dosť výrazne.“

Do zoznamu skladieb, ktoré Katka Knechtová na koncerte zahrá, zaradí nielen osvedčené hity z éry skupiny Peha. Chýbať nebudú ani novinky z albumu Tajomstvá – Zopár slov, To musí byť len láskou, či aktuálny singel Zmier svetlo s tmou. K nemu práve v týchto dňoch nakrútila klip pod dohľadom režiséra Standu Merhouta, premiéru bude mať pravdepodobne už začiatkom apríla.

Vystúpenie skupiny Cranberries s domácim hosťom Katarínou Knechtovou sa uskutoční 24. júna tohto roku na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Lístky sú už v predaji v sieti Ticketportal. TASR informovala Eva Bacigalová z manažmentu speváčky.