Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Kateřina Marie Tichá predstavuje akustickú verziu skladby Kolemjdoucí

Speváčka Kateřina Marie Tichá vo videoklipe k piesni Kolemjdoucí. Foto: Screenshot z Youtube videa

Vďaka tejto akustickej verzii ešte viac vyznieva naliehavosť textov a interpretačná sila speváčky.

Bratislava 21. novembra (TASR) – Pred mesiacom speváčka Kateřina Marie Tichá predstavila svoj debutový album Sami. Sprevádzajú ho priaznivé ohlasy nielen od poslucháčov, ale aj od odbornej kritiky. Skladby Sami a Zničená zem ako úvodné single dostali aj svoju video podobu. Teraz však predstavuje akustickú verziu skladby Kolemjdoucí. Album predstaví Kateřina poslucháčom v rámci streamovaného živého koncertu v nedeľu 13. decembra. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

„Vždy ma fascinovala tá chvíľa, v ktorej sa rozhoduje, či s niekým napíšete spoločný príbeh alebo ostanete iba okoloidúcimi. Môže to byť jeden pohľad, jedna veta, jedno rozhodnutie zabočiť do inej ulice než obvykle. Kolemjdoucí je o dvoch ľuďoch, ktorí sa práve do tohto okamihu chcú vrátiť a zmeniť ho. Nestretnúť sa a ostať iba okoloidúcim,“ uviedla pre médiá speváčka námet tejto skladby. 



V komornej prezentácii skladby Kolemjdoucí sprevádza Kateřinu producent jej albumu Ondřej ODD Turták. Vďaka tejto verzii ešte viac vyznieva naliehavosť textov a interpretačná sila speváčky. Za kamerou stál mladý režisér Jan Strach. V tejto dobe, keď nie je možné koncertovať, sa Kateřina rozhodla predstaviť svoj album práve v akustickej podobe. Živý streamovaný koncert prebehne 13. decembra v nahrávacom štúdiu RePrague v pražských Dejviciach.

„Odohráme akustický set v triu s gitarou a klavírom, na pódiu budú so mnou Matouš Rohovský a Jiří Urgošík. V priebehu približne 45 minút by sme radi predstavili pesničky z albumu a možno aj jednu - dve, na ktoré už na platni neostalo miesto,“ dodala speváčka.