Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Katka Koščová odohrá spoločné turné s českou folkovou legendou Neřež

Katarína KoščováFoto: TASR/Milan Kapusta

Prvé vystúpenie v Prahe je naplánované na 15. apríla.

Bratislava 12. marca (TASR) - Speváčka Katarína Koščová podnikne v apríli spoločné turné s českou folkovou kapelou Neřež. Podnetom na to bol úspešný spoločný koncert na folkovom festivale Fest Dobré Bohunice. "Bol to pre mňa zážitok zaspievať si s nimi. Vyrastala som na hudbe Neřežu a Zuzany Navarovej a nesmierne sa teším z našej spolupráce," uviedla pre TASR speváčka.

Turné sa uskutoční v siedmich slovenských mestách, avšak premiéru bude mať v Prahe. Kapela Neřež oslavuje 30. výročie svojho vzniku, keď začínala pod názvom Nerez. Koncerty budú prierezom jej tvorby od začiatkov až po súčasnosť. Koščová si s Neřežom zaspieva piesne, ktoré hrávali s pesničkárkou Zuzanou Navarovou (zomrel 7. decembra 2004, pozn. TASR). Fanúšikovia sa môžu tešiť na najznámejšie skladby tejto formácie, akými sú Kočky, Na dně, Za poledne či Černá voda.

Prvé vystúpenie v Prahe je naplánované na 15. apríla, ďalšími zastávkami na turné budú Prešov (18.4.), Poprad (20.4.), Martin (21.4.), Liptovský Mikuláš (22.4.), Bratislava (23.4.), Nitra (24.4.) a záverečným bude koncert 25. apríla v Bánovciach nad Bebravou.

Prešovská rodáčka Katarína Koščová (*11.2.1988) začínala so spevom spolu s mladšou sestrou Veronikou v gospelovej formácii Heaven's Shore. Úspech jej priniesla účasť na prvej sérii súťaže Slovensko hľadá SuperStar, keď sa 16. apríla 2005 vo finále stala jeho víťazkou. V závere júla 2005 vydala debutový album Ešte sa nepoznáme. V ankete Slávik za rok 2005 sa stala objavom roka, druhý album s názvom Naboso vyšiel v októbri 2006. V apríli vydala tretí album Nebotrasenie. Spolu so sestrou Veronikou a jej manželom Martinom Husovským, lídrom skupiny Komajota, vydali v októbri 2009 album s názvom Uspávanky.