Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Kežmarské kino Iskra prinesie ozveny Febiofestu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Filmový klub pripomína, že vzhľadom na aktuálne protipandemické opatrenia je kapacita kinosály obmedzená na necelých 50 miest.

Kežmarok 12. októbra (TASR) – Kežmarské kino Iskra prinesie ozveny tohtoročného 27. ročníka medzinárodného filmového festivalu Febiofest. Ako TASR informoval Boris Švirloch z miestneho filmového klubu, v ponuke sú štyri filmy z hlavného festivalového programu. Či sa podarí premietanie zrealizovať počas všetkých troch plánovaných dní, vzhľadom na aktuálne prijímané protipandemické opatrenia, s istotou povedať nevedel. V pondelok večer však kino úvodný film ozvien Raj na zemi premietne.

"Náš výber prináša rôzne podoby zápasu, boja, odvahy a statočnosti, hľadania zmeny a nachádzania nádeje v rozmanitých autorských a filmových podobách," priblížil prezentovaný filmový výber Jakub Zipser z Asociácie slovenských filmových klubov, v ktorej distribúcii vstúpia do kín tri zo štyroch filmov premietaných v regiónoch.

Podľa Švirlochových slov sú dve z uvedených snímok výpoveďou o absurdite vojnových konfliktov prezentovanou protagonistami oboch pohlaví, ústredným motívom ďalších dvoch je boj za spravodlivosť.

Filmový klub pripomína, že vzhľadom na aktuálne protipandemické opatrenia je kapacita kinosály obmedzená na necelých 50 miest.