Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Kiwanis bábiky pomáhajú deťom, v Bratislave ich budú dražiť

Kiwanis je celosvetové dobrovoľné združenie, ktorého hlavným cieľom je slúžiť deťom na celom svete.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Pomáhajú deťom prekonať strach a zlepšiť komunikáciu medzi detskými pacientmi a ich lekármi a sestričkami - Kiwanis bábiky. Sú distribuované na celom svete deťom do nemocníc, sanatórií a pri rôznych záchranných prácach a 13. novembra budú vystavené v medzinárodnom dome umenia pre deti Bibiana v Bratislave.

Na vernisáži tretieho ročníka výstavy "Kiwanis bábiky pomáhajú" bude vystavených 100 bábik od 80 autorov zo siedmich krajín. Dražba bábik sa následne uskutoční v Radisson Blu Carlton Hotel Bratislava. Výnos z aukcie pôjde na zakúpenie nových Kiwanis bábik, ktoré budú distribuované medzi deti umiestnené v nemocniciach a sanatóriách na celom Slovensku.

Kiwanis je celosvetové dobrovoľné združenie, ktoré bolo založené v roku 1915 v USA a jeho hlavným cieľom je slúžiť deťom na celom svete. Kiwanis bábika vznikla v roku 1993 v Austrálii a odtiaľ sa rozšírila do celého sveta. Je celá biela, vyrobená z kvalitnej bavlny a vyplnená materiálom zo 100-percentného polyesteru.

Na príprave výstavy sa spolupodieľali aj významní slovenskí a zahraniční výtvarníci. Návštevníci budú môcť vidieť "veľmi rôznorodé výtvarné stvárnenia Kiwanis bábik". O akcii informoval Kiwanis club Bratislava.