Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Klasika je nesmrteľná

Foto: JVS Group

Včerajšie predstavenie Labutie jazero v podaní Royal Moscow Ballet v bratislavskej Incheba Expo dopadlo na výbornú.

Bratislava 4. decembra (OTS) - Ako sa už stalo zvykom, aj tento rok predstavil uznávaný baletný súbor Royal Moscow Ballet slovenskému publiku kvalitu a úžasnú precíznosť ruskej tanečnej školy. Na nedeľnom baletnom predstavení Labutie jazero predviedli tanečníci excelentné výkony a navodili tým dokonalú atmosféru prvej adventnej nedele. Dôkazom obrovského záujmu divákov bola Incheba vypredaná do posledného miesta!
Klasika je nesmrteľná! Včerajšie predstavenie Labutie jazero v podaní Royal Moscow Ballet v bratislavskej Incheba Expo dopadlo na výbornú!
Foto: JVS Group

Ruská baletná škola je populárna na celom svete a prakticky neexistuje žiadna väčšia konkurencia tejto kolísky baletného umenia. Royal Moscow Ballet reprezentuje tie najzákladnejšie postupy a pravidlá klasickej školy baletu. Súbor, ktorý precestoval takmer celý svet, v nedeľu večer baletným predstavením Labutie jazero opäť roztlieskal bratislavskú Inchebu. Aj tentokrát sa potvrdilo, že klasika je nesmrteľná! Spoločne so súborom zavítal do Bratislavy aj úspešný choreograf a umelecký riaditeľ Anatoly Emelianov. Súbor nebol v Bratislave prvýkrát, bola to už ich piata návšteva, čo svedčí o spokojnosti nielen divákov, ale aj účinkujúcich. Slovensko patrí medzi destinácie, ktoré nemôže tento baletný súbor v rámci predvianočného turné vynechať, pretože publikum je vždy vrúcne a atmosféra v samotnej sále srší neopísateľnou energiou.
Klasika je nesmrteľná! Včerajšie predstavenie Labutie jazero v podaní Royal Moscow Ballet v bratislavskej Incheba Expo dopadlo na výbornú!
Foto: JVS Group

Baletný súbor Royal Moscow Ballet dnes pokračuje v svojom turné ďalej do Budapešti a následne do Českej republiky, kde ich najbližšie dni už tiež čakajú vypredané predstavenia.

Viac informácií na www.jvsgroup.sk