Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Katarína Knechtová pridáva ďalšie akustické koncerty

Speváčka Katarína Knechtová Foto: TASR/Martin Baumann

Na cestách po slovenských kluboch strávila speváčka celý marec. Svoje najväčšie hity prerobila do netradičných unplugged verzií.

Bratislava 3. apríla (TASR) – Akustické turné Kataríny Knechtovej pokračuje. Hoci sa malo skončiť už pred Veľkou nocou, speváčka po vynikajúcich ohlasoch pridáva ďalších päť vystúpení. Začne ich v Novom Meste nad Váhom 24. apríla (Blue Note), deň nato vystúpi v Leviciach (Klub Reviczky), ďalšími mestami budú Brezno (26.4., Bombura), Bratislava (29.5., Rock Cafe) a Stará Ľubovňa (28.6., hrad). Ako pri doterajších vystúpeniach, Kataríne bude predskakovať skupina Bloom.

Na cestách po slovenských kluboch strávila celý marec. Svoje najväčšie hity prerobila do netradičných unplugged verzií, dokonca aj tie zvukovo náročné zo zatiaľ posledného albumu Tajomstvá, ktorý produkoval spolupracovník Depeche Mode Christian Eigner. Fanúšikovia tak neprišli ani o aktuálne Katkine piesne Zmier svetlo s tmou a Keby, čo aj náležite ocenili.

"Turné dopadlo nad naše očakávania. Ľudia boli skvelí, bavili sa, dostávame stále neuveriteľne pozitívnu spätnú väzbu," potvrdila aj Katarína. "Na mnohých miestach bol o koncerty taký veľký záujem, že sa veľa ľudí do klubu ani nedostalo, aj preto sme sa rozhodli ešte zopár vystúpení pridať."

Najviac Katku prekvapilo vekové rozpätie fanúšikov, v publiku videla aj deti, dokonca aj sedemdesiatnikov. A keďže v marci oslavovala narodeniny, nemala núdzu ani o darčeky od nich. "Často dostávam rôzne vyšívanky, vyznania lásky, kvety či plyšové srdiečka, no teraz to bola torta s celým obrázkom vizuálu nášho turné," povedala. "Jeden fanúšik mi prišiel dokonca zablahoželať priamo na pódium, no ešte väčšia zábava bola na poslednom koncerte v Banskej Bystrici, tam ma iný mladý muž vzal do náručia a krútil so mnou vo vzduchu asi minútu. Mala som z toho tanca záchvat smiechu."

Prvé aprílové dni si speváčka dopriala pauzu a vybrala sa na lyžovačku do Talianska. "Túto zimnú sezónu som zatiaľ stihla len bežkovať, ale aj lyžovanie mi ide obstojne. Nie som veľmi dobrý lyžiar, ale zleziem z každého svahu. Aj keď to možno nevyzerá vždy veľmi elegantne," dodala na záver pre médiá. TASR informovala Eva Bacigalová z manažmentu speváčky.