Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Kniha Etiketa sa v Bologni dostala do výberu stovky najkrajších sveta

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Kniha naučí deti, ako slušne pozdraviť, ako sa správať v kine, ako sa vhodne obliecť na rôzne príležitosti, ako sa slušne správať pri stole aj ako si uviazať kravatu.

Bratislava 24. marca (TASR) - Koncom marca hostila bolonská knižnica Salaborsa prehliadku tisícok kníh prihlásených do súťaže BolognaRagazzi Award 2022. Podujatie je súčasťou veľtrhu detskej knihy Bologna Children's Book Fair 2022.

"Táto cena je zameraná na výber najlepších ilustrovaných kníh pre deti na celom svete. Spomedzi viac ako 2200 titulov zo 62 krajín vybrali tri medzinárodné poroty víťazov a udelili špeciálne uznania niekoľkým knihám," uviedla pre TASR Alexandra Petrášová z vydavateľstva Slovart.

Dodala, že porota zároveň vybrala 100 kníh zo všetkých prezentovaných publikácii. Vo výbere BRAW Amazing Bookshelf sa nachádza aj detská ilustrovaná publikácia, ktorá vyšla vo vydavateľstve pod názvom Etiketa. Pravidlá slušného správania.

Kniha naučí deti, ako slušne pozdraviť, ako sa správať v kine, ako sa vhodne obliecť na rôzne príležitosti, ako sa slušne správať pri stole aj ako si uviazať kravatu. Autorkou a ilustrátorkou je Marta Matus (Mészárosová).

Vydavateľstvo ďalej informuje, že v Slovenskej národnej galérii sa 8. apríla uskutoční interaktívne čítanie z ocenenej knihy s aktivitami určenými rodinám s deťmi od štyroch rokov.