Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Knižnica Podtatranského múzea rozšírila svoj fond o 44 kníh

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Ide o novú odbornú literatúru z oblasti histórie, etnológie, umenia, archeológie, prírodných vied či muzeológie.

Poprad 11. augusta (TASR) - Knižnica Podtatranského múzea v Poprade rozšírila svoj fond o novú odbornú literatúru z oblasti histórie, etnológie, umenia, archeológie, prírodných vied či muzeológie. Sumu 1000 eur na jej nákup získala z Fondu na podporu umenia (FPU). Knihy sú k dispozícii používateľom formou prezenčného štúdia v priestoroch študovne múzejnej knižnice.

Ako TASR informovala kurátorka múzea Jana Kušniráková, FPU zároveň stanovil podmienku, aby 20 percent z celkového rozpočtu bolo určených na nákup literatúry, ktorá vyšla s jeho podporou.

"Tieto tituly sme tiež zahrnuli do akvizície, keďže ide o veľmi hodnotné publikácie. Celkový počet zakúpených kníh je 44 kusov," povedala Kušniráková.

Novozískané publikácie budú slúžiť hlavne pracovníkom múzea, ale tiež odbornej a širokej verejnosti z radov študentov, historikov, prípadne bádateľov so záujmom o uvedené oblasti ľudského poznania.

Knižnica sa podľa Kušnirákovej každoročne zapája do dotačného systému FPU a pravidelne získava podporu v oblasti ochrany historického knižničného fondu a tiež podprograme Akvizícia knižníc.