Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Komédia Jedeme na teambuilding vydáva soundtrack

Na snímke zľava herec Alexander Bárta, herečka a youtuberka Evelyn Kramerová, producentka a herečka Petra Polnišová a režisérka Zuzana Marianková počas tlačovej konferencie k česko-slovenskej komédii Jedeme na teambuilding v Bratislave 9. januára 2024. Foto: TASR Jaroslav Novák

Hudbu k filmu vytvorili Viktor Hazard a Marek Šurin.

Bratislava 19. februára (TASR) - Film Jedeme na teambuilding videlo za necelé dva mesiace v Česku a na Slovensku takmer pol milióna divákov. Bláznivá česko-slovenská komédia z korporátneho prostredia režisérky Zuzany Mariankovej a kreatívnej producentky Petry Polnišovej vydáva soundtrack. TASR o tom informovala PR manažérka distribučnej spoločnosti Itafilm Zuzana Vašková.

"Máme obrovskú radosť, že ľudí náš film baví a že naň chodia. Často sa nás pýtajú na pesničky z filmu. Tak sme si povedali, že je najvyšší čas vydať soundtrack ako poďakovanie za ich priazeň," komentoval novinku producent Juraj Brocko.

Hudbu k filmu vytvorili Viktor Hazard a Marek Šurin. "Keď sme sa zapojili do tohto projektu, nevedeli sme celkom presne, do čoho ideme. Nebola to len klasická scénická hudba. Vytvorili sme aj originálne pesničky, ktoré sme nahrali s viacerými muzikantmi, ako Martin Madej, Samo Tomeček, Katka Ščevlíková či Markus Daniel. Potrebovali sme tiež dobrý rap a našli sme skvelú Ormay pôvodom z Afriky. Je to hudba na dobrú náladu, v tanečnom duchu," hovorí Hazard. "Takže keď ľudia tie pesničky nevedeli nájsť na streamoch, mali pravdu, naozaj tam doteraz neboli. Teraz ich dávame von na vyžiadanie skvelých filmových fanúšikov a veríme, že sa budú baviť ďalej," dodal.

Takmer 30-minútový soundtrack je teda kombináciou scénickej hudby a pesničiek vytvorených pre film. "Jednotlivé tracky na seba súvisle nadväzujú a sú okorenené filmovými hláškami, takže poslucháčom lepšie pripomenú jednotlivé scény," približuje distribučná spoločnosť.

Soundtrack nájdu záujemcovia na väčšine streamovacích platforiem. Okrem neho tvorcovia dali dokopy aj Playlist Jedeme na teambuilding. Pridali do neho aj pesničky Michala Davida, Petra Nagya či Rytmusa, ktoré sa vo filme tiež objavili.