Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Kultúra

Koncert na počesť Karla Gotta sa uskutoční v decembri

Na archívnej snímke Karel Gott. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Na koncerte vystúpia najväčšie hviezdy českej a slovenskej hudobnej scény.

Praha 12. februára (TASR) - Koncert nazvaný Pocta Karlovi Gottovi sa uskutoční 15. decembra v pražskej O2 Aréne. Informácia bola zverejnená na oficiálnych internetových stránkach Karla Gotta, informoval v stredu webový spravodajský portál Novinky.cz.

Na spomienkovej akcii zaznejú najznámejšie piesne tohto najúspešnejšieho českého a československého speváka v sprievode Bandu Pavla Větrovca. Vstupenky sa začnú predávať 15. februára.

"Manžel si ešte za svojho života uvedomoval, že koncert na jeho pamiatku by pre jeho priaznivcov mal byť usporiadaný. Chcel, aby organizátorom koncertu bola agentúra Karel Gott Agency, a oznámil svojmu najbližšiemu tímu aj veľmi konkrétnu predstavu podoby koncertu. Budeme sa snažiť jeho želanie naplniť," oznámila Ivana Gottová.

Na koncerte vystúpia najväčšie hviezdy českej a slovenskej hudobnej scény. Ich mená organizátori oznámia neskôr.

V rámci koncertu bude odovzdaný šek, ktorý prevezme popredný český onkológ Marek Trněný. Financie budú použité na podporu výskumu v oblasti lymfómu a leukémie vykonávaného na I. internej klinike 1. lekárskej fakulty Univerzity Karlovej a Všeobecnej fakultnej nemocnice v Prahe na Karlovom námestí.

Karel Gott zomrel vlani 1. októbra vo veku 80 rokov. Podľahol dlhotrvajúcim vážnym zdravotným problémom. Jeho hrob sa nachádza na cintoríne na pražských Malvazinkách.