Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Na COVID-19 pred nahrávaním otestovali 50 členov košického orchestra

Ilustračné foto. Foto: TASR

Členovia orchestra vykonávajú svoju činnosť bez ochrany horných a dolných dýchacích ciest, pričom sa na nich vzťahuje výnimka pre umelcov.

Košice 10. novembra (TASR) – V košickom Dome umenia otestovali v pondelok antigénovými testami na nový koronavírus 50 členov orchestra Štátnej filharmónie Košice (ŠfK). Testy vykonali zamestnanci nemocnice v košickej Šaci v rámci mobilného odberu, informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

„Som rada, že aktuálne môžem konštatovať zdravé prostredie v ŠfK a 100-percentný výsledok, ktorý nám umožnil spustiť prípravu ďalšieho zaujímavého projektu – nahrávanie CD z tvorby významného slovenského skladateľa Jána Cikkera," uviedla riaditeľka filharmónie Lucia Potokárová, podľa ktorej sa testovanie uskutočnilo hladko a s príjemným personálom.

Riaditeľka pripomenula, že členovia orchestra vykonávajú svoju činnosť bez ochrany horných a dolných dýchacích ciest, pričom sa na nich vzťahuje výnimka pre umelcov. Preto je mimoriadne dôležité zabezpečiť bezpečné prostredie pre všetkých zamestnancov.

„Využili sme možnosť antigénového testovania priamo u nás v Dome umenia, čo nám poskytuje nástroj na operatívne prispôsobenie plánu práce. Toto testovanie máme naplánované vždy v pondelok ráno pred začatím skúšania nového projektu," dodala Potokárová.