Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Povereným generálnym riaditeľom štátneho divadla ostáva Igor Dohovič

Na snímke nový poverený generálny riaditeľ Štátneho divadla Košice Igor Dohovič počas tlačovej konferencie Štátneho divadla Košice k medzinárodnému festivalu umenia TRANS/MISIE 2019 v Košiciach 3. septembra 2019. Foto: TASR - František Iván

Na čele ŠD je Igor Dohovič od 1. júla tohto roku. Vo funkcii vtedy nahradil Petra Himiča, ktorému skončil päťročný kontrakt.

Košice 30. decembra (TASR) - Generálnym riaditeľom Štátneho divadla (ŠD) Košice od 2. januára 2020 ostáva Igor Dohovič. "Generálny riaditeľ je opäť poverený dočasne, najdlhšie na dobu šesť mesiacov, teda do 30. júna 2020, kým bude na základe výberového konania vymenovaný nový štatutárny orgán," informoval v pondelok hovorca divadla Svjatoslav Dohovič.

Na čele ŠD je Igor Dohovič od 1. júla tohto roku. Vo funkcii vtedy nahradil Petra Himiča, ktorému skončil päťročný kontrakt. Ako vtedy nový riaditeľ uviedol, ponuka ministerstva kultúry bola preňho prekvapením. "Oslovenie prišlo po konkurze na pozíciu riaditeľa Štátnej filharmónie Košice, kde som prezentoval svoje predstavy o manažovaní kultúrnej inštitúcie vychádzajúce z mojich skúseností získaných za 22 rokov pôsobenia nielen v divadle, ale aj pri príprave a realizácii rôznych projektov doma aj v zahraničí. Myslím si, že práve to bol hlavný impulz, prečo som bol oslovený ja," skonštatoval.