Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Krajské kultúrne stredisko v Žiline ponúka 27 virtuálnych podujatí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Filmy, prezentácie či workshopy ponúka KrKS prostredníctvom sociálnej siete a webstránky.

Žilina 7. apríla (TASR) – Krajské kultúrne stredisko (KrKS) v Žiline ponúka aprílový program aj po uzavretí kultúrnych inštitúcií prostredníctvom 27 virtuálnych podujatí.

"V 'koronočasoch' je to spôsob, ako pracovať ďalej a ponúkať inšpiratívne programy iným spôsobom. V apríli sme pripravili virtuálne podujatia, no už minulý rok sme ich mali v programovej ponuke viac ako desať," povedal riaditeľ KrKS Peter Ničík.

Filmy, prezentácie či workshopy ponúka KrKS prostredníctvom sociálnej siete a webstránky. "Takmer každý deň zverejňujeme jedno podujatie. Diváci reagujú pozeraním, zdieľaním, komentármi či 'páčikmi'. Jeden z prvých aprílových príspevkov - kalendár Čipkované radosti, prezentujúci v podobe filmu tvorbu členiek nášho Klubu paličkovanej čipky Gracia - videlo doteraz 1430 ľudí, zdieľalo 28 a 24 ľudia ho označili páči sa mi," doplnil Ničík.

Každý manažér kultúry KrKS podľa neho pripravuje prostredníctvom home office niekoľko podujatí mesačne. "Tvorí prezentácie, krátke filmy, výstavy, komunikuje s ďalšími spolupracovníkmi. Ponúkame najmä diela regionálnych autorov, prezentácie o tradičnej kultúre, sviatkoch či svetových dňoch, tvorivé dielne, zostrihy z kultúrnych podujatí. Ale aj cestovateľské či iné vzdelávacie podujatia. Ako bonus sme v programovej ponuke zverejnili tipy na zaujímavé weby o kultúre, umení a človeku," dodal.

Podotkol, že KrKS pripravuje priestor pre posolstvá osobností regiónu prostredníctvom krátkeho filmu. "Uvažujeme aj o možnosti webinárov či workshopov vo forme videokonferencií," uzavrel Ničík.