Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Kriminálna komédia Vražda v Bakchuse má za sebou úspešnú premiéru

Vražda v Bakchuse, kriminálna komédia žánru v zahraničí známeho ako Crime & Dine absolvovala v utorok 3. apríla 2012 úspešnú slovenskú premiéru. Foto: TASR/Michal Svítok

S touto novinkou prišiel režisér a v prípade uvedenej hry aj scenárista Nikita Slovák.

Bratislava 4. apríla (TASR) – Vražda v Bakchuse, kriminálna komédia žánru v zahraničí známeho ako Crime & Dine, absolvovala v utorok večer (3. 4.) úspešnú slovenskú premiéru.

S touto novinkou prišiel režisér a v prípade uvedenej hry aj scenárista Nikita Slovák. Tento vo svete známy kríženec spoločenskej hry, detektívky a dobrého jedla zinscenoval – ako to sám názov napovedá - v bratislavskej reštaurácii a vinárni Bakchus.

„Za otca tohto žánru sa považuje Ken Russel. V Anglicku sa Crime & Dine hrá už asi 30 rokov, prešlo to postupne do Nemecka, Rakúska. V zahraničí to sú ľudia, ktorí majú aj 15 takýchto divadelných skupín. Ja som si podľa svojho príbehu urobil divadelnú synopsu a z nej potom scenár divadelnej hry. Hru som písal mesiac a ďalšie dva sme to skúšali,“ uviedol pre TASR po skončení predstavenia režisér Nikita Slovák.

„Nápad prišiel od marketingovej manažérky vinárne Petry Turečkovej. Veľmi sa mi páči, že zároveň účinkuje v tejto inscenácii, čo sa v tomto konkrétnom žánri stáva veľmi zriedkavo. A vylepšil to aj indický kuchár z tohto podniku, ktorý síce nevie po slovensky, ale zaradil som ho do jednej epizódy. K tomu všetkému nám tento priestor vyhovuje aj preto, že je dobrý po akustickej stránke. Pre mňa je to poctivá divadelná robota podobne, ako keď robím muzikál či klasickú kukátkovú inscenáciu,“ dodal.

Galéria: Vražda v Bakchuse




Nikita Slovák má na svojom konte už viacero úspešných projektov, medzi nimi hudobnú komédiu Podfuk, muzikál Kráľovná spieva blues, megaúspešný hiphopový muzikál Príbeh ulice a Príbeh ulice II alebo charitatívnu akciu Misia 01, ktorú zorganizoval v Bratislave 6. októbra minulého roka.

„Predpokladáme uvádzanie inscenácie štyrikrát do mesiaca. Vstupenky budú v predaji, rád by som bol, aby sme hrali aj v letných mesiacoch. Vybral som si ľudí, ktorých poznám, sú to dobrí spoľahliví herci, ktorí nie sú veľmi obsadzovaní v televíznych seriáloch. V postave majordomusa je to Štefan Martinovič, manažérku hrá Michaela Majerníková, speváčku Ivana Pisančiková – Vlašič, policajného inšpektora hrá Štefan Richtárech a mladého policajta Rado Milič. Mne sa ušla rola obete, ale alternujem aj v postave majordoma,“ spresnil na záver pre TASR režisér Nikita Slovák.