Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Inscenácia Kým prídu Stouni... má nový dátum premiéry

Na archívnej snímke zľava herci Ondrej Kovaľ, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta, Marián Džubák, Emília Vášáryová, Kamila Magálová, dramaturg Daniel Majling, riaditeľka Činohry Slovenského národného divadla (SND) Miriam Kičiňová a generálny riaditeľ SND Matej Drlička počas tlačovej konferencie v súvislosti s prvou tohtoročnou premiérou v Činohre SND s názvom Kým prídu Stouni... v Bratislave. Foto: TASR Jaroslav Novák

Pôvodne plánovanú predpremiéru aj obe premiéry hry muselo SND zrušiť pre pozitívny test na COVID-19 jedného z účinkujúcich.

Bratislava 26. januára (TASR) - Činohra Slovenského národného divadla (SND) avizuje nový termín odloženej premiéry inscenácie režiséra Matúša Bachynca Kým prídu Stouni.... na pondelok 31. januára. Predpremiéru bude o deň skôr. TASR o tom informovala PR manažérka Jana Alexová.

Nový titul Kým prídu Stouni... má byť vážnym, ale aj vtipným zamyslením nad takým kultúrnym fenoménom ako je rokenrol a jeho najslávnejšie vtelenie – skupina The Rolling Stones. Pôvodne plánovanú predpremiéru aj obe premiéry hry muselo SND zrušiť pre pozitívny test na COVID-19 jedného z účinkujúcich.

Spolu s Robom Rothom sa diváci môžu tešiť na herecké výkony Emila Horvátha, Jany Oľhovej, Emílie Vášáryovej, Kamily Magálovej aj Táni Pauhofovej. V inscenácii znie aj živá rocková muzika v podaní Daniela Fischera, Ondreja Kovaľa, Alexandra Bártu a Mariána Džubáka. "Nikdy som si nemyslel, že budem ešte niekedy v život hrať na basgitaru. Kedysi som mal aj svoju kapelu, ale keď ma prijali na VŠMU na herectvo, naše cesty sa rozišli. Musím však povedať, že tentoraz si to veľmi užívam," skonštatoval Bárta.

Prvé reprízy inscenácie sú zatiaľ v Činohre SND naplánované na 12., 13. a 27. februára.