Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

DAB pripravuje program aj počas pandémie, chystá nové inscenácie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V plnom prúde je aj príprava konkurzov na tanečníkov, hercov a spevákov do výpravného muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť, ktorý chce DAB uviesť v budúcej divadelnej sezóne.

Nitra 20. januára (TASR) – Divadlo Andreja Bagara v Nitre pripravuje program aj v čase, keď musí byť pre pandémiu zatvorené. V súčasnosti chystá jarnú sériu online predstavení a začalo aj s prípravou nových inscenácií.

Jarnú ponuku divadelných hier odštartuje 13. februára, v predvečer sviatku svätého Valentína, online predstavenie komédie Syna či dcéru?. Ďalšie tituly pripravuje DAB na marec. Počas veľkonočných sviatkov, na Bielu sobotu, uvedie muzikál Povolanie pápež.

„Exkluzívne prinesieme divákom inscenácie, ktoré nie sú z nášho archívu, ale ide o 'živé' hry zo súčasného repertoáru DAB. Aj preto budú predstavenia spoplatnené symbolickým poplatkom. Nejde ani tak o skutočné vstupné ako skôr o podporu divadla, ktoré musí byť pre pandémiu už dlhé mesiace zatvorené,“ vysvetlil riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Divadlo okrem toho začína aj s prípravou novej edukatívnej hry s názvom Kým nastane ticho. „Premiéra inscenácie je naplánovaná na jarné mesiace, dúfame, že ju budeme môcť odohrať už pred divákmi. Ak nie, pokúsime sa nájsť iný spôsob, ako hru predstaviť verejnosti,“ povedala autorka a dramaturgička inscenácie Slávka Civáňová .

V plnom prúde je aj príprava konkurzov na tanečníkov, hercov a spevákov do výpravného muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť, ktorý chce DAB uviesť v budúcej divadelnej sezóne.

Podľa slov riaditeľa DAB je súčasná situácia pre divadlo mimoriadne náročná. „Napriek tomu sa snažíme naplno pracovať. V rámci hlavnej línie preto pokračuje príprava plánovaných inscenácií a popri tom sa paralelne zameriavame aj na náš online program s názvom Spolu vyhráme. Pripravujeme napríklad ďalšie časti virtuálneho Divadelného slovníka, súťaže pre našich divákov na sociálnej sieti a chystáme aj spustenie divadelného e-shopu. V ňom budeme priaznivcom nášho divadla ponúkať publikácie DAB, CD-platne, bulletiny, plagáty a napríklad aj zberateľskú eurobankovku s portrétom Jozefa Bednárika,“ dodal Dóczy.