Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Divadlo Andreja Bagara opäť otvorilo svoje brány divákom

Na archívnej snímke budova Divadla Andreja Bagara. Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

Záujem o vstupenky bol podľa riaditeľa mimoriadny a divadlo by dokázalo niekoľkokrát vypredať hľadisko svojho štúdia aj v jeho plnej kapacite.

Nitra 14. januára (TASR) – Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa po vyše dvojmesačnej prestávke opäť otvorilo divákom. Ponúka im premiéru inscenácie Nádej zomiera posledná, ktorú návštevníci DAB videli vo štvrtok (13. 1.) a môžu si ju pozrieť aj v piatok.

Divadelnú adaptáciu minútových grotesiek maďarského autora Istvána Örkénya plánovalo DAB predstaviť divákom vo svojom Štúdiu ešte 29. novembra. Jej konanie sa však znemožnil lockdown, preto ju divadlo uviedlo bez účasti verejnosti, iba v rámci internej premiéry. „Potrebujeme si však otestovať aj reakcie divákov a nie hrať iba pred prázdnou sálou. Hneď ako nám to umožnili pandemické opatrenia, rozhodli sme sa ponúknuť našim divákom práve túto inscenáciu,“ uviedol riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Záujem o vstupenky bol podľa jeho slov mimoriadny a divadlo by dokázalo niekoľkokrát vypredať hľadisko svojho štúdia aj v jeho plnej kapacite. Pre pandemické opatrenia však môže v sále sedieť maximálne 100 divákov. „Vidieť, že ľudia majú o kultúru záujem aj cez pandémiu a ani počas lockdownu na divadlo nezabudli. DAB malo vždy dobrých a verných divákov a my sme im vďační za ich záujem o naše divadlo i inscenácie, ktoré im ponúkame,“ dodal Dóczy.