Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Divadlá v Prešovskom kraji sú opäť otvorené

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Kapacita v hľadisku je na aktuálne predstavenia 50 percent sály.

Prešov 14. januára (TASR) - Divadlá v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú znova otvorené. V piatok môžu diváci vidieť hercov na javisku Divadla Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove v hre Nebezpečné známosti a na doskách Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove zas v inscenácii Faraóni. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

"V repertoári má DAD prichystané do konca januára ešte ďalšie štyri predstavenia – Ani mak (19. 1.), Detektor lži (21. 1.), Na revíziu (26. 1.) a Ostali hlupákmi (28. 1.). Aj DJZ plánuje do konca januára odohrať rovnaký počet predstavení – Kráľova reč (17. 1. a 19. 1.), Nebezpečné známosti (18. 1.) a Zbabraná hra (21. 1.)," uviedla Jeleňová.

Na základe platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR sa môžu divadelné predstavenia konať len v režime OP, teda očkovaní – po prekonaní ochorenia COVID-19. Kapacita v hľadisku je na aktuálne predstavenia 50 percent sály.

Otvorené pre verejnosť sú aj krajské múzeá a galérie pre individuálne prehliadky a tiež knižnice a hvezdárne.

"V organizáciách rovnako platí režim OP s obmedzením jednej osoby na 15 štvorcových metrov. Čitatelia môžu naďalej využívať na vrátenie kníh biblioboxy a pre rýchlejšie vybavenie službu Objednaj a vyzdvihni," dodala Jeleňová.