Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Divadlo Romathan v Košiciach chystá koncert Zabudnuté melódie

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

O hudbu sa postará divadelný orchester, ktorý sa predstaví so samostatnými umeleckými číslami, bude sprevádzať spevákov a bude mať na starosti aj hudbu pre tanečníkov.

Košice 15. decembra (TASR) – V poradí 82. premiérou Divadla Romathan v Košiciach bude netradične hudobno-tanečno-spevácky koncert. Ako pre TASR povedal riaditeľ divadla Karol Adam, má príznačný názov Zabudnuté melódie Rómov.

„Nie je to divadelné predstavenie, ale špecifický koncert. Naše divadlo predstaví hudbou, spevom a tancom krásne rómske melódie,“ povedal s tým, že prevažnú časť budú tvoriť staré rómske piesne, ktoré sa tradujú z pokolenia na pokolenie.

O hudbu sa podľa neho postará divadelný orchester, ktorý sa predstaví so samostatnými umeleckými číslami, bude sprevádzať spevákov a bude mať na starosti aj hudbu pre tanečníkov.

„Bude to skombinované v jednej symbióze,“ dodal. Podľa neho divákom ponúknu klasické rómske ťahavé piesne, ale aj populárne čardáše v rómskom jazyku. „Tieto piesne sú, tak ako aj piesne iných národností, o láske, smútku aj radosti a podobne,“ doplnil Adam. Koncert sa uskutoční vo štvrtok v kultúrnom centre Veritas na Dominikánskom námestí v Košiciach od 19:00.