Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Festival Pohoda pripravuje online Koncert pre Martinu a Jána

Na archívnej snímke symbolický pamätník pamiatky Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej na Námestí SNP v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Tohtoročný koncert sa uskutoční v priestoroch základnej školy v Gregorovciach, ktorú navštevovala Martina Kušnírová.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Online Koncert pre Martinu a Jána pripravuje na nedeľu 2. mája od 17.00 h festival Pohoda v spolupráci s obcou Gregorovce. "Vzhľadom na aktuálne opatrenia bude neverejný," informoval TASR PR manažér Anton Repka.

"Platí to, čo po minulé roky. Hlavným posolstvom koncertu je spolupatričnosť s rodinami Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka. Slobodné umenie potrebuje pre svoju existenciu slobodu, za ktorej obranu zomreli Martina s Jánom," uviedol k pripravovanému koncertu organizátor Michal Kaščák. Dodal, že koncert v deň plánovanej svadby zavraždených snúbencov má v sebe symboliku stretnutia: "V ten deň sa mali ich prostredníctvom spojiť dve rodiny, veríme, že podujatie a odkaz Martiny a Jána spojí veľa ľudí, ktorým záleží na našej krajine."

Tohtoročný koncert sa uskutoční v priestoroch základnej školy v Gregorovciach, ktorú navštevovala Martina Kušnírová. Gitarista a skladateľ David Kollar na ňom uvedie najnovší projekt Sonic Pulses live. Predstaví sa aj skladateľka, huslistka a speváčka Nina Marinová, účinkujúca pod pseudonymom Nina Rosa.

Súčasťou akcie bude tiež inštalácia Michala Kačmára, organizátori avizujú i dve debaty. "Frederika Halászová bude s Danou Markovou hovoriť o živote Martiny Kušnírovej a Martin Staňo sa porozpráva s advokátom rodiny Martiny Kušnírovej Romanom Kvasnicom a s novinárkou Pavlou Holcovou," dodal Repka.

Podujatie bude dostupné v livestreame na sociálnej sieti.