Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Filmovú prehliadku Créme de la Créme presunuli na rok 2024

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Formát renomovanej filmovej prehliadky chcú organizátori rozšíriť tak, aby na budúci rok ponúkol aj v novom priestore verejnosti širokú a atraktívnu filmovú ponuku a pestrý sprievodný program.

Bratislava 6. marca (TASR) – Prehliadka Créme de la Créme, ktorú každoročne v marci organizujú Film Europe a Francúzsky inštitút na Slovensku, sa tento rok neuskutoční. Organizátori sa po dôslednom zvážení rozhodli presunúť 9. ročník francúzskej filmovej prehliadky na budúci rok. TASR o tom informovala Kristína Ružičková, projektová manažérka Film Europe.

Spresnila, že mediálna spoločnosť sa zameriava na dobudovanie a otvorenie svojho prvého butikového kina a kaviarne na Baštovej ulici v Bratislave. Práve to má byť zásadný dôvod rozhodnutia, že Crme de la Crme tento rok organizovať nebudú. Formát renomovanej filmovej prehliadky chcú organizátori rozšíriť tak, aby na budúci rok ponúkol aj v novom priestore verejnosti širokú a atraktívnu filmovú ponuku a pestrý sprievodný program.

"Našou už niekoľkoročnou prioritou je výstavba butikového kina Edison Filmhub v Bratislave, ktorá práve vrcholí. Z týchto dôvodov sa chceme na našu najväčšiu investíciu energicky a finančne sústrediť, keďže jej plánované otvorenie je v druhej polovici roku 2023," vysvetľuje kreatívny riaditeľ spoločnosti Film Europe Dominik Hronec. Milovníkom prehliadky Créme de la Créme v roku 2024 avizuje nové elegantné kino a úplne nový zážitok.

Výnimočné francúzske filmy, ktoré mali organizátori pripravené na Créme de la Créme 2023, viaceré ocenené národnou filmovou cenou César, pôjdu podľa Hronca v priebehu najbližších mesiacov postupne do kinodistribúcie. Filmy ako napríklad Blízko, Navždy mladí, Brat a sestra, Svet včerajška, Mladí milenci, Hrdina nikoho a Nová hračka si budú môcť kinári naprogramovať aj v predpremiérach.