Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Matičné divadlo na Liptove mapuje nová publikácia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Autormi sú Peter Vrlík a Ján Richter. Kniha na 115 stranách chronologicky približuje všetky uvedené tituly, venuje sa štatistikám, medailónikom o ochotníkoch a doplnená je aj o fotografie.

Liptovský Mikuláš 16. apríla (TASR) – Matičné divadlo na Liptove v rokoch 2011 až 2020 mapuje nová knižná publikácia. Autormi sú Peter Vrlík a Ján Richter. Kniha na 115 stranách chronologicky približuje všetky uvedené tituly, venuje sa štatistikám, medailónikom o ochotníkoch a doplnená je aj o fotografie. TASR o tom informoval podpredseda Matice slovenskej (MS) Marek Nemec.

"Pôvodne mala publikácia vyjsť pri príležitosti 15. výročia od chvíle, kedy uviedli svoje prvé scénické pásmo. Toto výročie uplynulo v roku 2019. Nakoniec sa autori rozhodli zmapovať aj rok 2020, lebo aj v tomto roku stihli uviesť zopár zaujímavých titulov," priblížil Nemec.

Podpredseda MS zdôraznil, že matičná divadelná ochotnícka scéna v Liptovskom Mikuláši si za roky činnosti získala meno nielen v okolí, ale vo viacerých mestách a obciach na Slovensku.

"Za obdobie rokov 2011 až 2020 sa v tomto ochotníckom súbore vystriedalo 69 hercov. V tomto období bolo odohratých 125 titulov, čo predstavuje 405 predstavení. Divadelníci sa predstavili v 64 mestách a obciach na celom Slovensku," doplnil Nemec.