Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na Senickom zrkadielku A. Gamanovej zvíťazil Príbeh pravdy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najúspešnejší postúpili na krajskú súťažnú prehliadku Senická divadelná jar, ktorá sa uskutoční 19. apríla v priestoroch Mestského kultúrneho strediska Senica.

Senica 26. marca (TASR) - V uplynulom týždni sa uskutočnil jubilejný 50. ročník prehliadky detskej dramatickej tvorivosti Senické zrkadielko Anky Gamanovej. Regionálna súťaž privítala mladých divadelníkov z okresov Senica a Skalica. TASR o podujatí informoval Miroslav Koprla zo Záhorského osvetového strediska v Senici.

Divadelné inscenácie hodnotila odborná porota. "Tú najviac zaujal Príbeh pravdy z dielne detského divadelného súboru Zádrapky zo Senice. Námet blízky študentom a zaujímavé prevedenie ocenila porota prvým miestom s postupom na krajskú divadelnú súťaž. Druhé miesto a návrh na postup si zaslúžil súbor zo Skalice s predstavením Kúzelníkov slon," uviedla za osvetové stredisko Anna Stromková.

Počas súťaže sa uskutočnili hodnotiace a rozborové semináre a stretnutia vedúcich súborov s členmi odbornej poroty. "Po štyroch rokoch, ktoré boli poznačené pandémiou, nebol rozbeh súťaže jednoduchý, ale o to viac sa tešíme, že súbory nacvičovali, že deti majú chuť tvoriť a svoj voľný čas venujú zmysluplnej činnosti," doplnila Stromková.

Najúspešnejší postúpili na krajskú súťažnú prehliadku Senická divadelná jar, ktorá sa uskutoční 19. apríla v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) Senica. Organizátormi prehliadky sú Záhorské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja, MsKS Senica a mesto Senica. Vyhlasovateľom, odborným garantom a hlavným finančným partnerom podujatia je Národné osvetové centrum v Bratislave z poverenia Ministerstva kultúry SR.