Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Slovenská filharmónia uvedie sviatočné koncerty

Ilustračné foto. Foto: Slovenská filharmónia/Ján Lukáš

Na verejnej nahrávke Silvestrovského koncertu budú znieť najkrajšie valčíky sveta.

Bratislava 16. decembra (TASR) – Slovenská filharmónia uvedie tento týždeň vo svojej koncertnej sieni sviatočné koncerty pod taktovkou šéfdirigenta Daniela Raiskina. Vianočný koncert je na programe vo štvrtok 17. decembra. Silvestrovsky ladený program Najkrajšie valčíky sveta zaznie v sobotu 19. decembra. TASR o tom informovala Martina Tolstova, tlačová tajomníčka SF.

Dodala, že vo vianočne ladenom programe nebudú chýbať hudobné prskavky – miniatúra Jazda saní Fredericka Deliusa, Vianočná predohra nemeckého mága opernej hudby Otta Nicolaia, Luskáčik či December Piotra Iľjiča Čajkovského.

„A mnohé ďalšie, ktoré nám navodia hudobnú atmosféru vianočných sviatkov," poznamenala Tolstova ku koncertu, ktorý môžu záujemcovia sledovať v priamom prenose na stream.filharmonia.sk od 190.

Pod taktovkou šéfdirigenta Daniela Raiskina zaznie aj silvestrovsky ladený program v sobotu 19. decembra, ktorý Slovenská filharmónia nahrá na záznam a odvysiela online na stream.filharmonia.sk na Silvestra a Nový rok. Na verejnej nahrávke Silvestrovského koncertu budú znieť najkrajšie valčíky sveta.