Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Zomrela dlhoročná moderátorka RTVS Viera Petrusová

Na archívnej snímke Viera Petrusová. Foto: TASR – Štefan Puškáš

RTVS si ju pripomenie reláciou O živej reči, ktorú odvysiela v nedeľu o 12:00 v Rádiu Devín.

Bratislava 6. novembra (TASR) – Zomrela dlhoročná moderátorka Slovenského rozhlasu Viera Petrusová, RTVS si ju pripomenie v rozhlasovom vysielaní. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Andrea Pivarčiová.

„Je mi to veľmi ľúto. Viem, že slová v takejto chvíli nestačia, pretože sa lúčime s úžasnou ženou, dámou a profesionálkou, ktorá písala tie najkrajšie dejiny košického rozhlasu. K pani Petrusovej som aj ja ako jeden z mnohých chodieval ako začínajúci redaktor na hodiny správnej výslovnosti a prejavu," povedal riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jozef Puchala s tým, že jej slová, činy, profesionalitu a čestnosť si v spomienkach už navždy ponesú všetci, ktorí ju poznali.

Rodáčka z Bratislavy strávila svoje rozhlasové začiatky ako hlásateľka v bratislavskom rozhlasovom štúdiu, do ktorého nastúpila v roku 1950. Od roku 1954 pracovala v košickom štúdiu, kde pôsobila až do odchodu do dôchodku, do roku 1990.

RTVS si ju pripomenie reláciou O živej reči, ktorú odvysiela v nedeľu o 12:00 v Rádiu Devín. Vznikla na základe rozhovoru, ktorý s Petrusovou v lete tohto roku nahrala Hana Rodová.  Rovnako si ju pripomenie v stredu vo svojom prúdovom vysielaní aj Rádio Regina Východ.