Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne aj Bratislavské divadelné noci

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Diváci sa môžu tešiť na obľúbených hercov Luciu Hurajovú, Adelu Mojžišovú, Štefana Martinoviča, Štefana Richtárecha a ďalších, dodáva Túlavé divadlo.

Bratislava 11. júla (TASR) - Kultúrne leto v hlavnom meste ponúka aj Bratislavské divadelné noci. Ide o štvrtý ročník prehliadky, v rámci ktorej svoje aktuálne inscenácie prezentuje pod holým nebom Túlavé divadlo.

Podujatie, ktorého dramaturgia je zameraná na prieniky a udalosti spojené s Bratislavou a jej spoločnosťou z hľadiska multikulturalizmu, migrácie, turizmu, ale aj literárnych a historických námetov, sa uskutoční v dvoch blokoch po päť predstavení. Prvý sa začína v pondelok predstavením Zuzanka, neplač a potrvá do 15. júla. Druhý blok predstavení si diváci môžu pozrieť na nádvorí Starej radnice Múzea mesta Bratislavy od 15. do 19. augusta.

"Budú mať možnosť vidieť letnú premiéru hry Podivuhodné hodiny literatúry Hany a Matúša, reprízy hier Zuzanka, neplač a Pliagy a Hnusoby a dvoch kabaretných predstavení vyskladaných z tvorby autorskej dvojice Jakuba Nvotu a Kamila Žišku," približujú organizátori program letného projektu, v ktorom figurujú aj tituly Shakespeare na ulici a Trtúd. "Diváci sa môžu tešiť na obľúbených hercov Luciu Hurajovú, Adelu Mojžišovú, Štefana Martinoviča, Štefana Richtárecha a ďalších," dodáva Túlavé divadlo.

Miestom konania Bratislavských divadelných nocí je nádvorie Starej radnice. Začiatok predstavení je vždy o 20.30 h. Informácie o predstaveniach nájdu záujemcovia na www.tulave.sk.