Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Legenda filmovej hudby Ennio Morricone vypredáva Slovnaft Arénu

Ennio Morricone Foto: TASR/AP

Legenda filmovej hudby Ennio Morricone vypredáva bratislavskú Slovnaft Arénu, neváhajte s kúpou vstupeniek na tento veľkolepý a exkluzívny koncert v Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu!

Bratislava 25. marca (OTS) - Melódia fúkajúcej harmoniky z filmu Vtedy na Západe vyvoláva „husiu kožu“ ešte aj dnes.

Za týmto neuveriteľným pocitom stojí osemdesiatpäť ročný talian Ennio Morricone, ktorému sa klaňajú najväčšie hviezdy Hollywoodu, ako aj špičky európskej kinematografie.

Ennio Morricone zložil hudbu k viac ako 500 filmom, spolupracoval s najlepšími svetovými režisérmi ako je Sergio Leone, Paolo Pasolini, Bernardo Bertolucci, Brian De Palma, Roman Polanski, Warren Beatty, Pedro Almodóvar, Quentin Tarantino.

Ennio Morricone dostal desiatky ocenení za svoju filmovú hudbu a bol päťkrát nominovaný na Oscara. Toho dostal v roku 2007 za celoživotné dielo a odovzdával mu ho herec Clint Eastwood, ktorý hrával drsných chlapíkov práve v najznámejších spaghetti westernoch.

"Nie som spojený len s jedným žánrom. Mám rád zmenu, takže nehrozí, aby som sa nudil," vysvetlil Morricone svoju mnohostrannosť, že okrem kovbojských melódií pre Leoneho vie sprevádzať atmosférou aj Carpenterovho hororu alebo psychologickej drámy. Ennio Morricone nekomponuje len hudobný sprievod k obrazu, ale zároveň dotvára filmy svojou hudbou. Niekoľko jeho melódií použil aj Quentin Tarantino, vo svojich posledných filmoch Nehanební Bastartdi a Divoký Django.

Na exkluzívnom koncerte na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave zaznejú všetky filmové hity od spagetti westernov, až po jeho najnovšie skladby. Celý koncert bude dirigovať legendárny filmový skladateľ Ennio Morricone osobne.

Celý koncert bude doprevádzaný maďarskými hudobníkmi a sólistami umeleckého orchestra MAO (Modern Art Orchestra), s ktorým precestoval svoje celé európske tour.

Záujem o koncerty meastra Morriconeho je naozaj veľký aj v rámci celej európskej časti jeho turné. Vystúpenia v Prahe, Viedni, Budapešti, Berlíne aj v Paríži boli beznádejne vypredané. Na koncert v Bratislave zostávajú v predaji posledné stovky vstupeniek a predpokladá sa, že vstupenky zmiznú v najbližšom období.

Tí, ktorí si vstupenky nestačili zabezpečiť, tak majú stále možnosť v pobočkách predaja siete Ticketportal a na stránke www.ticketportal.sk.
Koncert sa už čoskoro uskutoční v bratislavskej Slovnaft Aréne 5. apríla 2014.