Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Legenda latino hip-hopu Delinquent Habits príde na festival Uprising

Albumy tejto legendárnej skupiny sú považované za najvýraznejšie a najkultovejšie v histórii Latino hip-hopu.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Bratislavský letný festival Uprising odhaľuje ďalšie lákadlo zo svojho programu. Ako už je zvykom, na tomto festivale má svoje miesto aj hip-hop a tentokrát to bude veľké meno, zo Spojených štátov pricestuje rapová klasika menom Delinquent Habits. Albumy tejto legendárnej skupiny sú považované za najvýraznejšie a najkultovejšie v histórii Latino hip-hopu.

Začiatky skupiny sa tradujú už do roku 1991, a boli to práve Delinquenti, ktorí ako prví robili rap s latino nádychom. V textoch dokonale miešajú španielčinu s angličtinou a vytvorili tak takzvaný "spanglish", čo je miešanina týchto dvoch svetových jazykov. Ich hymny ako Tres Delinquentes, Return Of The Tres či Here Comes The Horns poznajú tisíce fanúšikov. Sú to legendy, napriek tomu však Delinquent Habits nie sú iba "old-school". Ich šou je svieža, nabitá energiou, mocnými beatmi a chytľavými textami. Zaručene vedia stále ovládnuť stage, vytvoriť atmosféru, zabaviť a rozhýbať dav, a nebude to inak ani v lete na piatom Uprisingu.



K doteraz potvrdeným vystupujúcim festivalu Uprising Reggae na Zlatých pieskoch 24. a 25. augusta patria Tarrus Riley a Ras Zacharri z Jamajky či obľúbená reggae-ska-punková formácia Irie Révoltés z Nemecka. Festival si v auguste zapíše už piaty ročník. TASR informovala PR manažérka festivalu Silvia Turnerová.